Salatara će ostati u Minhenu, potop Ajntrahta u Menhengladbahu, važan bod za Arminiju [VIDEO]

Bajern je pobedom u Volfsburgu prišao za tri boda bliže novoj tituli, devetoj uzastopnoj, a 31. ukupno. U drugom derbiju dana Menhengladbah je bio ubedljiv protiv ekipe iz Frankfurta.

Ajntraht je u Menhengladbahu doživeo ubedljiv poraz i tako ponovo zakomplikovao svoj put u Ligu šampiona. Ukoliko Dortmund sutra pobedi, prići će na samo četiri boda razlike, pet kola pre kraja Bundeslige. Možda razlozi poraza Ajntrahta leže u tome što Menhengladbah vodi Marko Roze, budući trener Dortmunda, dok je na klupi Ajntrahta, još uvek, Adi Hiter, koji će od leta u Menhengladbah.

No, pobeda “ždrebaca” potpuno je zaslužena. Ginter je posle kornera doneo prednost domaćima u 10. minutu, jednu šansu za Ajntraht imao je Jović nakon toga i to je bilo sve od gostiju. U nastavku je Hofman povisio na 2:0 posle sat vremena igre, da bi nešto kasnije Bensebaini i treći put savladao Trapa. U poslednjim trenucima meča Hanes Volf je postigao i četvrti gol za raspoloženog domaćina. Za goste su svih 90 minuta igrali Filip Kostić i Luka Jović.

Zahvaljujući neuspehu Ajntrahta Volfsburg je ostao na trećem mestu i pored poraza od Bajerna, prvog u sezoni na domaćem terenu. Oslabljeni Bajern preboleo je ispadanje iz Lige šampiona i gubitak evropske krune, ali je pobedom nad “vukovima” došao nadomak nove “salatare”. Pet kola pre kraja Bavarci imaju sedam bodova više od Lajpciga i to je razlika koju oni ne mogu prokockati. Dva gola za aktuelnog šampiona postigao je mladi Musijala, a jedan Šupo-Moting, koji su tako na pravi način odmenili tandem golgetera Bavaraca, Levandovski-Gnabri, koji nisu igrali ni u ovom meču. Veghorst je smanjio na 2:1, kasnije i Maksimilijan Filip na 3:2, ali Volfsburg nije uspeo ništa više nego da upiše častan poraz.

Nije se postavljalo pitanje da li će Frajburg da pobedi Šalke, samo se nije znalo kojo razlikom. Na kraju je bilo ubedljivih 4:0 i verujemo da svi u timu iz Gelzenkirhena jedva čekaju kraj ove agonije. U meču dve ekipe koje mogu konkurisati za plasman u Evropu, Union je slavio protiv Štutgarta i sada je na deobi sedmog mesta sa Menhengladbahom. U meču koji je mnogo više značio gostima, Augzburg i Arminija su podelili bodove igrajući bez golova. Tim iz Bilefelda sada je van zone ispadanja, a od Herte ima bod više. Podsetimo da Berlinci neće odigrati u nedelju svoj meč sa Majncom, kao ni naredna dva, pošto je u timu prisutan koronavirus.

Volfsburg – Bajern 2:3(1:3)
Veghorst 35′, Filip 54′ – Musijala 15′,37′, Šupo-Moting 24′

Augzburg – Arminija 0:0

Menhengladbah – Ajntraht 4:0(1:0)
Ginter 10′, Hofman 60′, Bensebaini 67′, Volf 90+5′

Frajburg – Šalke 4:0(2:0)
Holer 7′, Salai 22′, Ginter 50′,74′

Union Berlin – Štutgart 2:1(2:0)
Promel 20′, Musa 43′ – Forster 49′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Đoković otkazao još jedan turnir!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na mastersu u Madridu. Novaku će sledeći turnir najverovatnije biti Rim, koji...

POVEZANE OBJAVE