Haland vodi Dortmund u Ligu šampiona, Verder vezao peti poraz [VIDEO]

Dortmund – Verder 4:1(3:1)

Rejna 29′, Haland 34′(p),38′, Humels 87′ – Rašica 14′

Samo jedan meč bio je na programu u nedelju u nemačkoj Bundesligi. Razlog za to je odlaganje utakmice između Herte i Majnca, zbog koronavirusa u berlinskom klubu, pa će oni preskočiti i naredna dva kola. Igralo se samo u Dortmundu, gde je domaća Borusija pobedila Verder i vratila se u borbu za plasman u Ligu šampiona. ”Milioneri” su pre nekoliko dana ispali iz elitnog evropskog takmičenja porazom od Mančester sitija, pa im je sada osvajanje bar četvrtog mesta u Bundesligi prioritet.   

Počelo je loše po domaćina, već u 14. minutu Milot Rašica je doveo Verder u vođstvo, ali taj gol kao da je naljutio domaći tim. U poslednjoj trećini prvog poluvremena Dortmund je postigao tri gola i tako rešio sve dileme u ovom meču. Prvo je sjajan gol dao mladi Amerikanac Đovani Rejna u 39. minutu, da bi pet minuta docnije Erling Haland sa bele tačke doneo preokret. Korpulentni golgeter iz Norvške još jednom je bio precizan u 38. minutu, kada se našao na pravom mestu i postigao svoj drugi gol na meču, a 23. u ovogodišnjem prvenstvu, čime se na drugom mestu liste strelaca izjednačio sa Andre Silvom iz Ajntrahta. 

Manje uzbuđenja je bilo u nastavku, Borusija je imala nekoliko prilika, ali je postigla samo još jedan gol. Dogodilo se to u 87. minutu kada je posle kornera najviši u skoku bio Mac Humels, i zahvaljujući slaboj intervenciji golmana Pavlenke, postavio konačnih 4:1. ”Milioneri” sada zaostaju četiri boda za Ajntrahtom, pet kola pre kraja prvenstva, dok imaju bod više od Leverkuzena. Ove tri ekipe, uz Volfsburg koji je treći, boriće se za dva preostala mesta u Ligi šampiona, pošto će dva popuniti vodeći dvojac Bajern i Lajpcig. Svojim petim uzastopnim prvenstvenim porazom Verder je došao u opasnu zonu. ”Zeleni” se nalaze na 13. mestu sa 30 bodova, četiri više od Herte koja je u zoni baraža, ali Berlinci imaju i utakmicu manje. Za tim iz Bremena igrao je i naš Miloš Veljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kecmanović pobedio Gofana u Bukureštu

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Bukureštu pobedom nad Davidom Gofanom sa 2:1,...

POVEZANE OBJAVE