Bavarci hlade šampanjac, Hektor smirio ,,bikove”, Ajntraht blizu Lige šampiona [VIDEO]

Odigrana je polovina utakmica vanrednog 30. kola nemačke Bundeslige. Ni ovo kolo neće biti kompletno pošto je odložen još jedan meč Herte iz Berlina. Posle pobede Bajerna i poraza Lajpciga, čini se da je šampionska trka i definitivno odlučena.   

Bajern je brzo rešio sve dileme u duelu sa Leverkuzenom. Erik Šupo-Moting je na pravi način odmenio Roberta Levandovskog, i na tri uzastopna meča postigao isto toliko golova. Sada je pogodio već u 7. minutu, da bi u 14. već bilo 2:0. Ovog puta precizan je bio Kimih. ,,Farmaceuti” su se nadali da mogu iznenaditi lidera i, kako stoje stvari, ponovnog šampiona Nemačke, ali oni nisu na zadovoljavajućem nivou u 2021. godini i plasman u Ligu šampiona je gotovo nedostižan. Bajern sada ima deset bodova više od prvog pratioca Lajpciga, nije matematički odbranio Salataru, ali će se i to uskoro dogoditi i Bavarci će po deveti put uzastopno, a 31. put u svojoj istoriji, podići šampionski pehar.   

Ajntraht je brzo preboleo katastrofu u Menhengladbahu i pobedom nad Augzburgom povećao šanse da se domogne Lige šampiona. ,,Orlovi” su sada treći, bar do završetka kola, ali je najbitnije da drže distancu u odnosu na Dortmund, jedini tim koji im može pokvariti planove. Oba pogotka Ajtraht je postigao posle udaraca glavom. Prvo je Hintereger na centaršut Kamade pogodio u 37. minutu, da bi najbolji strelac tima iz Frankfurta, Portugalac Andre Silva, na ubacivanje Filipa Kostića, postigao drugi gol u 58 minutu. Mogli su gosti da smanje preko Finbogasona, koji se vratio u tim u prošlom kolu posle skoro tri meseca pauze, ali je on prebacio prečku. U finišu je i Vargas pogodio stativu gola domaćina. Kostić je igrao ceo meč, dok je Luka Jović zamenjen u desetak minuta pre kraja.   

Tri boda koja mogu da znače i opstanak na kraju, osvojila je Arminija u meču sa otpisanim Šalkeom. Nije lako bilo ekipi iz Bilefelda, pritisak je bio očigledan, ali je gol za vrednu pobedu postigao iskusni Fabijan Klos u 50. minutu. Isti fudbaler mogao se još jednom upisati u strelce, ali nije iskoristio jedanaesterac. Šalke je ostao ubedljivo poslednji, dok je Arminija na 14. mestu sa 30 bodova.    

Keln je napravio podvig i pobedio Lajpcig. Ne samo da su ”jarčevi” popravili svoje šanse da i naredne sezone igraju u Bundesligi, već su i goste oslobodili pritiska osvajanja titule, s obzirom da više nemaju nikakve šanse. Junat trijumfa je legendarni Jonas Hetkor, koji je postigao oba gola za Keln. Prvo je glavom savladao Gulačija na startu drugog poluvremena, a onda je pogodio i u 60. minutu, za novo vođstvo svog tima, pošto je prethodno Hajdara strahovitim udarcem izjednačio. ”Jarčevi” su i dalje u zoni ispadanja, ali s obzirom da imaju solidan raspored u preostala četiri kola, mogu se nadati povoljnom ishodu. Lajpcig će, najverovatnije, završiti kao drugi, a njima je sada u fokusu osvajanje Kupa, što bi im bio prvi trofej od osnivanja.   

Bajern – Leverkuzen 2:0(2:0)

Šupo-Moting 7′, Kimih 14′

Arminija – Šalke 1:0(0:0)

Klos 50′

Ajntraht – Augzburg 2:0(1:0)

Hintereger 38′, Andre Silva 58′

Keln – Lajpcig 2:1(0:0)

Hektor 46′,60′ – Hajdara 60′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Nezadovoljni Španac doneo važnu pobedu Laciju (VIDEO)

U prvom meču 33. kola Serije A, fudbaleri Lacija savladali su Đenovu u gostima 0:1. Strelac jedinog gola bio je...

POVEZANE OBJAVE