Važna pobeda Volfsburga, veliki preokret Hofenhajma, Majnc ruši sve pred sobom

Odigrana je druga polovina vanrednog 30. kola nemačke Bundeslige. Ponovo je odložen meč berlinske Herte, zbog koronavirusa u ovom klubu, a Berlinci neće na teren ni narednog vikenda.

Pobedu koja im može doneti plasman u Ligu šampiona zabeležio je Volfsburg u Štutgartu. “Vukovi” su treći na tabeli, a četiri kola pre kraja imaju pet bodova više od Dortmunda na petoj poziciji. Već u subotu Volfsburg dočekuje “milionere” i mogao bi da reši sve dileme. Na gostovanju kod Štutgarta Volfsburg je poveo golom Šlagera u 13. minutu.

“Švabe” su mogle da izjednače u 27. ali je udarac Forstera sa bele tačke zaustavio golman gostiju Kastels. Samo dva minuta kasnije najbolji strelac Vofsburga Holanđanin Veghorst povisio je na 2:0, postigavši svoj jubilarni 20. gol u prvenstvu. Nije bilo mnogo dilema u nastavku, a obe ekipe su postigle još po jedan gol, za goste je to učinio Gerhart u 65. minutu, a za domaće Kastro u sudijskoj nadoknadi.

Najviše golova viđeno je u Sinshajmu, gde je Hofenhajm posle velikog preokreta prekinuo niz od pet utakmica bez pobede. Menhengladbah je uzeo deset bodova u poslednja četiri kola, vratio se u borbu za plasman u Evropu, ali sada načinio veliki korak nazad. Da sve bude gore za tim Marka Rozea oni su dobili prvo poluvreme sa 2:0, golovima Plee i Lazara. Preokret je najavio Andrej Kramarić u 49. minutu, a već u 60. je bilo 2:2, strelac Bebu. Kramarić je postigao još jedan gol, svoj 16. u prvenstvu, što je sjajan učinak kada se zna da je propustio dobar deo sezone. Taj pogodak u 65. minutu bio je i poslednji na meču, pa je tim Sebastijana Henesa slavio sa 3:2.

Ostaje Borusija iz Dortmunda u trci za plasman u Ligu šampiona. “Milioneri” su dočekali neugodni Union Berlin i slavili sa 2:0 posle dosta muka. Erling Haland nije uspeo da realizuje jedanaesterac u 27. minutu, Lute je odbranio njegov šut, ali je odbijenu loptu u mrežu smestio Marko Rojs. Union je igrao potpuno ravnopravno u preostalom delu meča, gosti su dva puta pogađali okvir gola, ali nisu uspeli da savladaju odličnoh Hica. U samom finišu, posle dobre akcije Julijana Branda, Gerero je psotigao drugi gol za domaćina. U narednom kolu Borusija gostuje u Volfsburgu i moraće da pobedi ako ćeli bar na četvrto mesto.

Važan meč, kada je u pitanju borba za opstanak, odigran je na “Vezeru” u Bremenu. Majnc je još jednom slavio na strani, treći put uzastopno, a četvrti na poslednjih pet gostovanja. Sada je ovaj tim otišao na 13. mesto, iako je posle polovine prvenstva bio viđen kao najoubiljniji kandidat za selidbu u Cvajtu. Golom Mađara Salaija u 16. minutu Majnc je osvojio sva tri boda na severu Nemačke i prestigao svog rivala, ekipu Verdera. “Zeleni” su vezali šesti uzastopni neuspeh u Bundesligi i opasno zakomplikovali svoju situaciju pred poslednja četiri kola.

Verder – Majnc 0:1(0:1)
Salai 16′

Dortmund – Union Berlin 2:0(1:0)
Rojs 27′, Gerero 88′

Štutgart – Volfsburg 1:3(0:2)
Kastro 90+2′ – Šlager 13′, Veghorst 29′, Gerhart 65′

Hofenhajm – Menhengladbah 3:2(0:1)
Kramarić 49′,65′, Bebu 60′ – Plea 25′, Lazaro 45+1′

Herta – Frajburg – odloženo

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSVOJIO JE BUNDESLIGU: Fudbaler Bajera otkrio gde bi da nastavi karijeru

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena, protiv Verdera su potvrdili titulu šampiona Nemačke. Prvu u 120 godina dugoj istoriji kluba. Sada su...

POVEZANE OBJAVE