Bajern vratio šampanjac u friz, Haland gura Dortmund u LŠ, Pohjanpalov het-trik protiv Verdera [VIDEO]

Subotnje utakmice u nemačkoj Bundesligi najavile su dramatičan finiš. Bajern je mogao da overi devetu uzastopnu titulu pobedom u Majncu, ali su Bavarci poraženi, pa će slavlje morati da odlože još malo.

Majnc je poveo protiv šampiona već u trečem minutu golom mladog napadača Džonatana Burkarda. To je bio drugi pogodak u sezoni za ovog fudbalera, a zanimljivo je da je prvi postigao takođe protiv Bajerna, jesenas u Minhenu. Prednost domaćih udvostručio je Šveđanin Kvajson u 37. minutu, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno za petu pobedu Majnca u poslednjih šest kola.

Zahvaljujući fantastičnoj seriji Majnc je pobegao iz zone ispadanja i trenutno je na 12. mestu sa 34 boda, pet više od Kelna, prvog tima ispod crte. U tim Bajerna vratili su se Robert Levandovski i Serž Gnabri, a Poljak je zaslužan za jedini pogodak u poslednjim sekundama meča. Njegovim 36. golom u prvenstvu Bajern je izbegao situaciju da po prvi put u sezoni završi neki meč bez postignutog pogotka. Na proslavu nove titule Bajern će morati da sačeka sedam dana, ukoliko Lajpcig ne kiksira u nedelju protiv Štutgarta.

Zaoštrila se borba za plasman u Ligu šampiona, tačnije za dva preostala mesta. Dortmund je u jednom trenutku bio daleko od elitnog takmičenja, ali je sa četiri uzastopne pobede ponovo oživeo svoje nade. Golovima Erlinga Halanda “milioneri” su slavili u Volfsburgu i prišli im na samo dva boda razlike. Još su bliži Ajntrahtu koji ima bod više, ali i utakmicu sa Leverkuzenom koja počinje nešto kasnije. Borusija je slavila i pored činjenice da je poslednjih pola sata igrala bez isključenog Belingema.

Verder će opet imati traumatičan završetak sezone. Tim iz Bremena je izgubio sedmi put u nizu, ovog puta od Uniona u Berlinu i sada mu je opstanak ozbiljno doveden u pitanje. Golova nije bilo u prvom delu, a onda je Finac Pohjanpalo postigao tri pogotka za 18 minuta. On je do sada u prvenstvu dao dva gola, a evo samo protiv Verdera tri. Poraz “zelenih” ublažio je Gebre Selasije. U meču koji ništa nije odlučivao Frajburg i Hofenhajm su igrali nerešeno 1:1. Poveli su gosti novim golom Andreja Kramarića, dok je poravnao Vićenco Grifo u finišu utakmice.

Volfsburg – Dortmund 0:2(0:1)
Haland 12′,68′

Majnc – Bajern 2:1(2:0)
Burkard 3′, Kvajson 37′ – Levandovski 90+4′

Frajburg – Hofenhajm 1:1(0:1)
Grifo 81′ – Kramarić 40′

Union Belin – Verder 3:1(0:0)
Pohjanpalo 50′,53′,68′ – Gebre Selasije 82′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem. Naime, jedan od klubova za koje je...

POVEZANE OBJAVE