Đoković posle Karaceva: Bio je bolji, bez planova za dalje, smučilo mi se

Novak Đoković izgubio je u polufinalu Serbia opena, posle više od tri sata igre sa ruskim teniserom Aslanom Karacevim.

Ne baš zadovoljan svojom igrom, Novak je pohvalio protivnika.

Iznerviran sam na sebe, ali ne mogu da budem iznerviran na protivnika. On je bio bolji, a ja sam tako odgojen. Mislim da je to pravi način razmišljanja, na kraju meča mu pružite ruku i to je to. Mislim da je zaslužio da pobedi i zato sam mu dao ‘palac gore’. Pogađao je najbolje kada je bilo najbitnije. Kada je poslednji poen odigran, to je to. Nema zle krvi, nikoga ne mrzim, neću se ljutiti na njega ako me je pobedio. Ljutiću se na sebe i preispitivaću se, ali ko god pobedi zaslužuje pohvale i ja ću to i uradaiti. Igrao je brzo, kako zna da igra, očekivao sam to. Dobro sam počeo, ali bilo je mnogo različitih faktora koji su uticali – pad koncentracije i pad fizičke spreme zbog tih zdravstvenih razloga, neubičajeno za mene. Veći deo trećeg seta sam igao sa vrtoglavicom, bilo mi je baš loše. S druge strane protivnik je igrao agresivno, precizno, igrao je hrabro, odvažno i kad god je trebalo pronalazio je najbolji način, jasan je Đoković i dodao:

Imao sam zdravstvenih problema u poslednja dva dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge.

Ipak, sveopšti utisak je zadovoljavajući.

Ovo je, pored svega, dobra nedelja. Uspešan je turnir za Serbia open i nadam se da će biti dobro finale. Nadam se da ću igrati ponovo ovde za četiri-pet nedelja. To je plan, ali videćemo, rekao je Đoković posle poraza.

Upitan da li će igrati na turniru u Madridu, srpski teniser je odgovorio:

Ne želim da pravim nikakve planove, smučilo mi se to, samo neko planiranje, samo mislim na Grend slemove, ove druge turnire igram da se spremim za to. Rolan garos mi je i dalje glavni fokus. Moram da igram mnogo bolje nego danas. Nadam se da ću biti bolji kada to bude najpotrebnije, zaključio je svetski broj jedan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANCI PIŠU: Ivanović bi mogao da završi četvrti mandat u Baskonji, spremna zamena!

Košarkaši Baskonje večeras igraju odlučujuću utakmicu u Evroligi. Ukoliko savladaju Virtus, igraće plej-of seriju sa Real Madridom. U španskom prvenstvu su...

POVEZANE OBJAVE