Dvojica prvih “kosturaša” u finalu Barselone, Nadal sprema osvetu za Melburn

U glavnom gradu Katalonije privodi se kraju turnir iz Serije 500.

Posle današnjih polufinalnih duela poznati su i finalisti. To su Rafael Nadal, prvi nosilac na turniru i Grk Stefanos Cicipas, drugi “kosturaš”.

U prvom polufinalu Cicipas je u dva seta eliminisao mladog Italijana Janika Sinera, koji je u dva prethodna kola pobedio Rubljova i Bautistu-Aguta. Oba seta Grk je dobio sa 6:3, a meč je trajao sat i 23 minuta. U prvom setu Cicipasu je bio dovoljan jedan brejk kod vođstva 4:3, dok je u drugom setu dva puta oduzimao servis Italijanu.

Nadal se dosta mučio u prvim mečevima na turniru, ali kako je takmičenje odmicalo igrao je sve sigurnije. U polufinalu je za rivala imao sunarodnika Pabla Karenja-Bustu. “Bik sa Majorke” je slavio 6:3, 6:2 za nešto manje od sat i po igre. Sa dva brejka u prvom setu Nadal je poveo sa 5:1, Karenjo-busta je vratio jedan brejk, ali je set otišao Nadalu. U drugom setu “kralj šljake” je brzo poveo sa 4:0, uz dva brejka viška i tu prednost sačuvao je do kraja. Ukoliko slavi u sutrašnjem finalu, Nadal će se vratiti na drugo mesto na ATP listi.

Inače, Nada i Cicipas su se poslednji put sastali na ovogodišnjem Australijen openu, tada je Španac vodio sa 2:0 u setovima, ali je Grk preokrenuo na 3:2 i plasirao se u polufinale. Cicipas je pre Barselone trijumfovao na Mastersu u Monte Karlu.

Stefanos Cicipas – Janik Siner 2:0 (6:3, 6:3)
Rafael Nadal – Pablo Karenjo-Busta 2:0 (6:3, 6:2)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kecmanović pobedio Gofana u Bukureštu

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Bukureštu pobedom nad Davidom Gofanom sa 2:1,...

POVEZANE OBJAVE