,,Farameucti” začinili bundesligašku ,,čorbu” [VIDEO]

Leverkuzen – Ajntraht 3:1 (0:0)

Bejli 70′, Alario 80′, Demirbaj 90+2′ – Andre Silva 90+1′

Bajer je u Leverkuzenu pobedio Ajntraht i sada je borba za plasman u Ligu šampiona, tri kola pre kraja prvenstva, dobila na intenzitetu.   

,,Farmaceuti” su bili bolji u prvom poluvremenu, ali su promašili dosta prilika, oe najbolje propustili su Bejli, Belarabi i Virc. Gosti su samo jednom zapretili, i to preko najboljeg strelca tima, Portuglaca Andre Silve. U nastavku se Ajntraht otvorio, imao odličnu šansu preko Kamade, a posle jednog udarca Silve, lopta je u rame pogodila Tapsobu i prešla preko gola. Šanse je imao i Leverkuzen, Belarabi je morao da postigne pogodak u 54. minutu, ali je šutirao pored gola.      

Kada smo već pomislili da ćemo teško videti golove, dubinsku loptu dobio je Bejli od Dijabija, zahvatio je iz prve i kroz noge Trapa poslao je u mrežu. Bila je to lepa akcija domaćih, ali i slaba intervencija golaman Ajntrahta u 70. minutu. Deset minuta kasnije sve je bilo gotovo, brz kontra napad Bajera završio se duplim pasom Bejlija i Lukasa Alarija, a ovaj drugi je rutniski prebacio istračalog Trapa za 2:0. Tu nije bio kraj golovima, naprotiv. Andre Silva je u 90. minutu postigao gol i nastavio golgetersku seriju, posle centaršuta Zubera glavom je savladao Hradeckog i stigao do svog 25. golova, i sada deli drugo mesto na listi strelaca sa Erlingom Halandom. Nada da mogu i do remija ugašana je posle samo minut, šutirao je Demirbaj, lopta se odbila od Ndike i tu golman Ajntrahta nije mogao ništa.     

Za goste je ceo meč odigrao Filip Kostić, koji nije bio na svom prepoznatljivom nivou, dok je Luka Jović šansu dobio u 77. minutu. Ajntraht je ostao četvrti, ima bod manje od Volfsburga, ali samo bod više od petoplasiranog Dortmunda. Ove tri ekipe konkurišu za dva upražnjena mesta u Ligi šampiona, pošto su Bajern i Lajpcig sigurni učesnici iz Bundeslige. Leverkuzen je 6. sa 50 bodova, pet manje od Dortmunda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE