Iliev o Vlahoviću: Ima glavu Kristijana Ronalda, za nekoliko godina može vredeti 100 miliona

Koordinator za sportska pitanja u FK Partizan Ivica Iliev govorio je za sajt ,,Fiorentina.it” o napadaču ,,viole” Dušanu Vlahoviću.

Srpski reprezentativac je ove sezone uzdanica kluba iz Firence i na svom kontu ima 16 ligaških golova, što je dovoljno da izazove pažnju, kako javnosti, tako i brojnih evropskih klubova. O njemu, govorio je i bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je iz prvog lica imao prilike da vidi napredak mladog napadača.

Otkada je otišao u Fiorentinu, uvek sam pozitivno govorio o njemu, čak i kada sau ga mnogi kritikovali. Moramo imati strpljenja sa mladim ljudima. Pre pet godina, kada sam počeo da radim kao izvršni direktor u Partizanu, sećam se da mi je skaut veoma važnog evropskog kluba rekao da će u klasi 2000. godine biti među najboljima na svetu. Tih godina ime Erlinga Holanda se još nije pojavilo, ali verujem da će u budućnosti moći da dostigne i njegov nivo. Mislim da neće stati, jer ima karakter velikog šampiona i ograničenja za njegov talenat nema – istakao je Iliev i dodao:

Već sa 16 godina bio je šampion. Ponašao se kao da je barem 10 godina stariji. Trenirao je pre i posle treninga sa ekipom. Ima glavu Kristijana Ronalda – smatra Iliev.

Prema rečima bivšeg sportskog direktora crno-belih, Partizan je možda malo poranio sa prodajom Vlahovića.

Prodali smo ga za malo novca i da je ostao još jednu sezonu, to bi mogao biti najveći transfer u istoriji srpskog fudbala. Prerano je otišao od nas, ali za Fiorentinu je to bilo sjajno.

Uveren je Iliev da je Vlahović sposoban da igra u najjačim klubovima Italije i da je upravo Serija A liga koja mu najviše prija.

Za mene, može da igra u bilo kojoj ligi. Možda još nije spreman za Premijer ligu, barem fizički, ali za 4-5 godina biće! Međutim, vidim ga u velikim klubovima u Italiji, jer se dobro oseća u Seriji A, poput ribe u moru. Već danas bi bio spreman da igra u nekom od tih timova i mislim da trenutno vredi između 40 i 50 miliona evra, ali za nekoliko godina mogao bi da vredi i do 100. Malo je onih koji rastu tako brzo kao on.

Iliev navodi da bi za Vlahovića bilo najbolje da ostane još jednu sezonu na ,,Artemio Frankiju” iako se već sada provlače brojna imena zainteresovana za njega.

Prema mom mišljenju, najbolje bi bilo da ostane u Fiorentini još jednu sezonu, da se dodatno afirmiše, a i klub bi više zaradio. Ako bi kojim slučajem otišao u jači tim, naišao bi na veću konkurenciju, a takođe zavisi i od odnosa sa trenerom – podvukao je Iliev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE