Dramatično u kneževini: Monako sačuvao domaći teren, još korak ih deli do istorije

Košarkaši Monaka poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji Evrokupa pošto su na svom parketu savladali Uniks iz Kazanja sa 89:87

Izuzetna utakmica u Monaku, pred očima princa Alberta, pripala je domaćinima koji su nadoknadili zaostatak od 10 poena iz teće deonice i u finišu bili za nijansu bolji.

I sami košarkaši Monaka imali su odličan start i +10, ali se ta prednost brzo istopila i utakmica je bila u egalu do sredine treće četvrtine, kada se odvojio gostujući tim, da bi potom poslednja četvrtina bila po sistemu ,,koš za koš”.

U izostanku učinka MVP-a takmičenja Džamara Smitra, iskočio je Džordan Tiodor, koji je u završnici postigao poene za novu prednost Uniksa na nešto više od minut do kraja susreta

Usledila je serija od čak tri ofanzivna skoka u istom napadu, kao i dva pokušaja za tri poena od strane Greja i Bosta, ali nisu pogađali, da bi poene sa linije penala morao da zaradi Najt, te je uspeo da prebaci vođstvo na konto Monaka.

Imao je ruski sastav napad, ali je odličnom reakcijom u odbrani Rob Grej sprečio goste da vrate vođstvo, a u kontri je izborio i faul, kao i dva poena prednosti na šest sekundi pre kraja. Na isti način kao lane, probao je Tiodor da donese produžetak Uniksu – prodorom – međutim, nije pogodio i francuski tim je došao na korak od prvog evropskog trofeja.

Rob Grej je definitivno bio junak Monaka sa 23 poena i pomenutom odličnom reakcijom u odbrani u završnici, 17 je dodao Matijas Lesor, a na drugoj strani se istakao Artem Klimenko sa 22 poena.

Drugi susret između dva tima igra se u petak, 30. aprila u Kazanju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE