Danilović o licenci za Evroligu: Ako je iko trebao da dobije licencu, to je bio Partizan

Plan Evrolige je potpuno zatvaranje u narednom periodu i da jedini način ulaska u ligu bude putem Evrokupa. U svemu tome košarkašku javnost u regionu interesuje kakav će biti status ABA lige.

Sve više se priča da će Crvena zvezda biti taj tim koji će dobiti dugogodišnju licencu, a da će Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija dobiti licence za Evrokup.

Iz iskustva koje imam, a ono nije malo, nikada ne možete da bude sigurni u ono što kažu iz Evrolige. Ako je iko trebalo da dobije licencu, to je bio Partizan. Pa su je dali Prokomu, koji je naredne godine ugašen. Nisam siguran da Evroliga gaji veliku ljubav prema klubovima iz ovog regiona, rekao je predsednik KSS Predrag Danilović za Kurir i dodao:

Odnosno, gledam prvenstveno Srbiju… Po svim parametrima, dva kluba moraju da imaju A licencu. Po tradiciji, igračima koji su napravili tu Evroligu, po ljudima koji su radili u Fiba, popularnosti sporta. To je minimum poštenja.

U intervjuu za ovaj list prvi čovek srpske košarke je upitan o igrama Nikoel Jokića u NBA ligi.

Jokić se igra košarke i milina ga je gledati. Svaka mu čast. Da je nekim slučajem Amerikanac, bio bi već šest puta MVP. Odavno niko ne može da mu nađe nešto negativno. Osim što je dobar dečko, to je jedino, završio je Danilović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIVLAČI PAŽNJU: Koledž velikan želi Stojakovića, postoji jedna prepreka

Mladi košarkaš Andrej Stojaković nije više student Univerziteta Stenford. Svoju koledž karijeru nastaviće negde druge. Martovsko ludilo pripalo je Jukonu...

POVEZANE OBJAVE