“Švabe” slavile, Augzburgu izmiče tlo pod nogama [VIDEO]

Štutgart – Augzburg 2:1(1:0)
Forster 11′, Kalajdžić 74′ – Niderlehner 59′

Utakmicom u Štutgartu počelo je 32. kolo nemačke Bundeslige.

Bodovi su mnogo više značili gostima, ali to nije mnogo zanimalo povratnika u elitu, pa je Štutgart slavio sa 2:1. Augzburg je posle pet utakmica bez pobede, uz samo jedan osvojen bod u tom intervalu, stigao u opasnu zonu, a od Arminije, prve ekipe ispod crte, ima samo tri boda više, ali i meč manje. Problem je što u preostala dva kola igraju sa Verderom na domaćem terenu i Bajernom u Minhenu, pa je jasno da je meč sa timom iz Bremena za njih utakmica sezone.

Domaćin je poveo golom Forstera, koga je u 11. minutu odlično uposlio Kalajdžić. Augzburg je izjednačio preko snalažljivog Niderlehnera posle sat vremena igre, ali je petnaestak minuta pre kraja, austrijski reprezentativac Saša Kalajdžić, bio na pravom mestu i sa par metara glavom poslao loptu u mrežu gostiju.

Štutgart je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza i trenutno je na 9. mestu sa 42 boda i može mirno da privede prvenstvo kraju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE