Titula na putu za sever Francuske, Lil slavio u Lansu [VIDEO]

Lans – Lil 0:3 (0:2)
Jilmaz 4′(p), 40′, Dejvid 60′

Još samo 180 minuta deli ekipu Lila od titule šampiona u zemlji svetskih fudbalskih prvaka. “Doge” su poslednji put osvojile Ligu 1 pre deset godina, a prethodnih sezona u Francuskoj je dominirao Pari Sen Žermen.

Lil do kraja prvenstva dočekuje Sent Etjen i gostuje u Anžeu, a ako pobedi u oba meča postaće šampion, bez obzira na učinak prvog pratioca PSŽ-a, koji sada zaostaje četiri boda, uz meč manje.

Domaćin je od 35. minuta igrao sa igračem manje, isključen je Klemen Mišelin, a do tog trenutka Lil je već vodio golom Buraka Jilmaza iz penala. Turski internacionalac je postigao i drugi gol, igrao se 40. minut kada je postigao sjajan gol sa više od 25 metara. Bio je to njegov 15. gol u prvenstvu, a peti u poslednja tri meča. Konačan rezultat postavio je Džonatan Dejvid posle sat vremena igre.

Lans je ostao na šestom mestu sa 56 bodova, koliko ima i petoplasirani Marsej, s tim da tim iz najveće francuske luke ima meč manje. Drugoplasirani Pari Sen Žermen u nedelju gostuje u Renu, i ukoliko ne osvoji sva tri boda Lil će biti blizu šampionskog naslova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KONKURENCIJA JOŠ JAČA: Svi žele A licencu EL, uključio se i Monako!

Košarkaši Monaka poraženi su u prvom meču plej-ofa Evrolige od Fenerbahčea posle produžetka. Kneževi su prošle sezone u ovom takmičenju...

POVEZANE OBJAVE