“Milioneri” i Volfsburg trojkama ka Ligi šampiona, gorak remi za aktere u Bremenu [VIDEO]

Bajern je ponovo šampion Bundeslige, deveti put uzastopno. To je postalo izvesno nakon poraza Lajpciga u Dortmundu od 3:2. Ove dve ekipe će se već u četvrtak sastati u finalu DFB kupa, gde će pokušati da se zonu završe trofejom.

Meč u Dortmundu bio je zanimljiv, a domaći su nastupili bez najboljeg strelca Erlinga Halanda. Rojs je na staru doveo Borusiju u vođstvo, igrao se 7. minut, i to je bio aktuelan rezultat sve do 51. kada je Sančo duplirao prednost domaćeg tima. Međutim, nisu se “bikovi” predavali, stvarali su mnogo prilika pred golom Hica, a prvi je pogodio Klosterman u 63. minutu. On je odlično zhvatio loptu glavom nakon kornera Forsberga i smestio loptu u desni ugao gola Borusije.

Dani Olmo je imao dve odlične šanse koje nije iskoristio, ali jeste treću u 77. minutu, koju mu je na tacni pripremio Hvong. Ipak, bodovi su ostali u Dortmundu, a za to su najzaslužniji Gerero i Sančo. Prvi je nesebično vratio loptu za Engleza, a ovaj je lako poslao u mrežu. Borusija je sada na mestu koje vodi u Ligu šampiona, pretekli su Ajntraht za dva boda, ati tim iz Frankfurta sutra dočekuje Majnc.

Sve bliži elitnom evropskom takmičenju je i Volfsburg. “Vukovi” su pobedili Union Berlin i sačuvali treću poziciju. Apsolutni junak trijumfa bio je Josip Brekalo, strelac sva tri pogotka protiv Berlinaca. Šalke je nagovestio veliko iznenađenje u Sinshajmu, “fenejraš” je dobio prvo poluvreme sa 2:0, ali su se domaći razgropadili u nastavu i četiri puta savladali Farmana.

Bez golova završen je meč u Bremenu, a bodom sigurno nisu zadovoljni ni u Vrederu ni u Bajeru. Domaćin je u teškoj situaciji kada je pstanak u pitanju, a “farmaceuti” su ostali bez šansi za plasman u Ligu šampiona i boriće se bar za odlazak u slabije evropsko takmičenje. Za domaće je svih 90 minuta odigrao Miloš Veljković.

Dortmund – Lajpcig 3:2(1:0)
Rojs 7, Sančo 51′,87′ – Klosterman 63′, Olmo 77′

Hofenhajm – Šalke 4:2(0:2)
Kramarić 47′, Akpoguma 52′, Baumgartner 60′, Bebu 64′ – Ut 12′, Mustafi 42′

Verder – Leverkuzen 0:0

Volfsburg – Union Berlin 3:0(1:0)
Brekalo 12′,63′,90′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE