Ajntraht prepustio Ligu šampiona Dortmundu, Keln sapleo sam sebe (VIDEO)

Odigrane su poslednje tri utakmice 32. kola nemačke Bundeslige.   

”Jarčevi” iz Kelna očekivali su ceo plen protiv nezainteresovanog Frajburga, a na kraju su ostali praznih šaka, sa znatno umanjenim šansma da i naredne sezone igraju u eliti. Šokirali su gosti domaćina sa dva brza gola u 18. i 20. minutu i stekli kapitalnu prednost. Tek posle pauze Keln se pribrao, u 50. minutu smanjio je Anderon, a deset minuta docnije Duda je imao priliku da sa bele tačke donese poravnanje. Međutim, Slovak se okliznuo pre udarca i loptu poslao preko gola. Poslednju pansu za osvajanje boda imali su domaći u 90. minutu, šutirao je Tilman, a onda je Frajburg u sudijskoj nadoknadi postigao još dva gola, posle klasičnih kontra napada. Strelci su bili Grifo i Šmit.

Veoma bitan meč za poredak na dnu tabele igran je u Berlinu, a Herta i Arminija su podelili bodove igrajući bez golova. Teško je reći ko je zadovoljniji bodom, pošto obe ekipe imaju još dosta posla do izlaska na ”zelenu granu”. Herta je vezala šesti meč bez poraza, a još uvek ima jedan meč zaostatka u odnosu na konkurente. U timu Herte u drugom poluvremenu igrao je Nemanja Radonjić.    

Pošto je Šalke otpisan, traži se još jedan direktan putnik u Cvajtu, kao i tim koji će igrati u baražu. Trenutno je Keln najugorženiji, ali će i oni imati priliku da isprave sve greše s obzirom da u preostala dva kola igraju sa Hertom i Šalkeom, pa je neka računica da bi im tih šest bodova bilo dovoljno bar za baraž. Arminija, Verder i Herta imaju po 31 bod, dva više od Kelna, a Berlinci i jedan meč manje.    

Majnc je bio blizu pobede u Frankfurtu, koja bi mu i definitivno osigurala opstanak. Ipak, i sa jednim bodom iz komšijskog grada ovaj tim je blizu cilja. S druge strane Ajntraht je napravio veliki kiks, i sada ništa ne zavisi od njih kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju. Dortmund ima bod, a Volfsburg tri više od njih. Potrebno je da ”orlovi” pobede u dve preostale utakmice protiv Šalkea i Frajburga, ali i da se nadaju bar jednom porazu Dortmunda.

Teško je tako nešto očekivati, a tim naših Kostića i Jovića uspeo je da prokocka šest bodova viška u odnosu na Borusiju u poslednja četiri kola. Izgubili su od Menhengladbaha i Leverkuzena, a sada su ostali i bez dva boda protiv Majnca. Ovo je treće uzastopno gostovanje na kome Majnc ne gubi u Frankfurtu, a umalo da pobede i treći put. Vodili su golom Onisiva od 11. minuta, da bi tek u 85. minutu Ajdin Hrustić, australijski fudbaler, na spektakularan način izjednačio. On je uspeo da lobuje golmana Majnca i pored toga što se nalazio na zemlji. Ceo meč za tim iz grada na Majni odigrali su Filip Kostić i Luka Jović.

Keln – Frajburg 1:4 (0:2) Anderson 50′ – Petersen 18′, Demirović 20′, Grifo 90+3′, Šmit 90+6′
Ajntraht – Majnc 1:1 (0:1) Hrustić 86′ – Onisivo 11′
Herta – Arminija 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sadik ponovo oblači crno-beli dres?

Kako prenosi španski “Mas Fichajes“, fudbalski klub Njukasl želi u svoje redove nekadašanjeg fudbalera Partizana Umara Sadika. Oni javljaju da...

POVEZANE OBJAVE