Novaka nervirala kiša, Frica će morati da ”dovrši” u sredu?

Novak Đoković – Tejlor Fric 1:0 (6:3, 5:5 prekid)

Novak Đoković je startovao na Mastersu u Rimu, ali će za prolaz u naredno kolo, najverovatnije, morati da sačeka do sutra. Naime, duel drugog kola protiv Amerikanca Tejlor Frica prekinut je zbog kiše kod vođstva Đokovića 1:0 u setovima i 5:5 u drugom setu. S obzirom da kiša ne namerava da stane u ”večnom gradu”, sve je izvesnije da će se meč nastaviti sutra.

Najbolji svetski teniser sastao se sa Tejloror Fricom i želeo da nastavi tradiciju pobeda u susretu sa Amerikancem. Ovo je bio njihov četvrti međusobni duel, a u prethodna dva duela na šljaci Fric nije osvojio ni set. Mnogo više probema Đoković je sa Fricom imao na Australijen openu kada je slavio tek posle pet setova, i to posle povrede trbušnog mišića.

Novak je od početka meča rivalu stavio do znanja da želi što kraće da se zadrži na terenu i lako je poveo 3:0. U četvrtom gemu došao je do dve vezane brejk lopte, ali se Fric izvukao iz neprijatne situacije, a u sedmom gemu je čak došao u priliku da anulira Đokovićevu prednost. Imao je i Fric dve brejk lopte u nizu, ali ih nije iskoristio nakon čega je Đoković rutinski priveo set kraju.

Drugi set je počeo kao i prvi, Novak je poveo 2:0, ali je prvi put u meču izgubio svoj servis gem pa je Fric izjednačio na 2:2. Usledio je novi brejk, ali se Fric nije predavao i u osmom gemu je došao do još dve brejk lopte. Posle velike borbe i četiri izjednačenja Đoković je uspeo da osvoji gem i povede 5:3. Međutim, kiša je sve jače padala i nervoza se pojačavala kod srpskog asa. Servirao je kod 5:4 za meč, ali je dozvolio Amerikancu novi brejk, pa je meč morao da bude prekinut kod 5:5 u drugom setu, posle burnih protesta najboljeg tenisera sveta.

Pored duela Đoković – Fric, prekinuta su i dva meča u kategoriji dama. Kako navodi teniski novinar Žoze Morgado, u skorije vreme se neće igrati u Rimu, pa postoji mogućnost da se susret Đokovića i Frica nastavi sutra, kada je Novak trebalo da pauzira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE