Levandovski rame uz rame sa Gerdom Milerom, Šalke se razgoropadio pred fajront, spas za Hertu

Odigrano je sedam utakmica pretposlednjeg 33. kola nemačke Bundeslige. Za nedelju su ostavljeni mečevi u kojima igraju Lajpcig i Dortmund, ekipe koje su u četvrtak igrale u finalu DFB kupa. 

Bajern je od prošle sedmice i matematički došao do devete uzastopne titule, a svoje 31. u klupkoj istoriji. Zato je ovaj duel u Frajburgu bio u senci Roberta Levandovskog, zvanično najboljeg fudbalera sveta, ali od danas i čoveka koji je izjednačio rekord legendarnog Gerda Milera iz sezone 1971/72. Tada je čuveni centarfor postigao 40 golova za Bajern u prvenstvu, a to te cifre je stigao i Poljak, pogodivši sa bele tačke u Frajburgu. Mogao je Levandovski da se osami na vrhu, pošto je u finišu imao dve fantastične prilike, ali će do 41. gola pokušati da dođe u poslednjem kolu protiv Augzburga u Minhenu. Posle gola iz penala, Levandovskom su saigrači i stručni štab Bajerna napravili svojevrsni špalir u znak poštovanja i tako mu čestitali ovo dostignuće. Bajern je dva puta vodio u Frajburgu, drugi gol je postigao Sane, ali su domaći preko Guldea i Gintera uspevali da izjednače. 

Neverovatno šta je uspeo Ajntraht da prokocka u finišu sezone. Tim koji je bio nadomak plasmana u Ligu šampiona izgubio je na tri poslednja gostovanja, uz jedan remi u Frankfurtu i tako ostao bez svog prvog učešća u najjačem klupskom takmičenju, od kada se igra u ovom formatu. ”Orlovi” su danas poraženi u Gelzenkirhenu od Šalkea, tima koji je do ovog kola imao samo dve prvenstvene pobede. Da sve bude tragičnije za tim iz grada na Majni, primili su čak četiri gola na ”Veltins areni”. Jedina uteha su nova dva gola Andrea Silve, pa je Portugalac sada usamljen na drugom mestu liste strelaca sa 27 golova, dva više od Erlinga Halanda. Filip Kostić je igrao ceo meč, a Luka Jović od 66. minuta.

 Najzanimljivija je borba za opstanak, Arminija nije uspela da pobedi Hofenhajm u Bilefeldu i pokušaće u poslednjem kolu da izbegne najgore. Gosti su poveli preko Kramarića, kome je to bio 19. gol u sezoni, čime je postao rekorder Hofenhajma po broju pogodaka u jednom prvenstvu. Ranije je to bio Vedad Ibišević sa 18 golova. U direktnom okršaju u borbi za spas Augzburg je pobedio Verder sa 2:0 i sada tim iz Bremena ponovo proživljava košmar iz prošle sezone. ”Zeleni” su osvojili samo jedan bod u poslednjih devet kola i sada se nalaze na 16. mestu, onom koje vodi u baraž, u kome su igrali i prethodne sezone. Bitka za opstanak vođena je i u prestonici, Herta i Keln su igrali bez golova, pa su se Berlinci spasli, dok je ”jarčevima” ostala nada da će im biti dovoljna pobeda nad Šalkeom u poslednjem kolu. Ipak, pored ta tri boda, neophodno je da Verder ili Arminija ne pobede.

ArminijaHofenhajm 1:1(1:1)
Folksamer 23′ – Kramarić 5′

AugzburgVerder 2:0(0:0)
Kedira 57′, Kaliđuri 89′(p)

LeverkuzenUnionBerlin 1:1(1:0)
Virc 26′ – Pohjanpalo 73′

MenhengladbahŠtutgart 1:2(1:0)
Štindl 45′ – Endo 72′, Štencel 79′

FrajburgBajern 2:2(1:1)
Gulde 29′, Ginter 81′ – Levandovski 26′(p), Sne 53′

HertaKeln 0:0

ŠalkeAjntraht 4:3(1:1)
Huntelar 15′, Idrizi 52′, Flik 60′, Houp 64′ – Silva 29′,72′, Ndika 51′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović izneo očekivanja pred polufinale Kupa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović pred utakmicu polufinala Kupa Srbije u kojoj igraju protiv Radničkog 1923. Fudbaleri „stare dame“...

POVEZANE OBJAVE