Zvezda bez centarfora u finalu Kupa

U utorak i sredu igra se poslednje kolo Linglong Super lige Srbije, a zavesa na sezonu spušta se finalnom utakmicom Kupa, u kojoj se sastaju ”večiti” rivali Crvena zvezda i Partizan.

Taj meč je na programu 26. maja na stadionu ”Rajko Mitić”, a tim novog-starog šampiona biće oslabljen u tom duelu. Naime, trener Dejan Stanković neće u poslednjoj utakmici sezone moći da računa na centarfora Milana Pavkova, i to zbog žutih kartona!?

Da sve bude jasno, Pavkov je ”požuteo” protiv Rada u Kupu, taj meč je odigran još u decembru, a onda je dobio žuti karton i u polufinalnom okršaju sa Radnikom iz Surdulice, koji su crveno-beli jedva dobili. Inače, Pavkov je dobio javnu opomenu samo minut nakon što je zamenio Dijega Falčinelija u meču sa Surduličanima. Disciplinski pravilnik za Kup Srbije kaže da igraču koji sakupi dva žuta kartona automatski sleduje suspenzija, odnosno pauzira u sledećem meču.

Biće ovo ozbiljan hendikep za Crvenu zvezdu, pogotovo jer je Milan Pavkov u odličnoj formi i na pet poslednjih mečeva postigao je isto toliko golova. Ujedno je mnogo produktivniji od prvog izbora Dejana Stankovića, Dijega Falčinelija, pošto su obojica postigli po 13 golova u sezoni, ali je Italijan proveo mnogo više vremena na terenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan znatno oslabljen u Kruševcu

U okviru četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije, fudbaleri Partizana gostuju ekipi Napretka u Kruševcu. U ovom meču crno-beli će biti...

POVEZANE OBJAVE