Najava plej-ofa Istoka: Sve će da pršti u duelu Njujorka i Atlante

Srbija će imati svog favorita u plej-ofu i na Istoku.

Bogdan Bogdanović je odigrao sjajan drugi deo sezone i izrastao u jednog od ključnih igrača Atlante, a @saleviedub smatra da će u ovoj seriji sve prštati i nije nerealno očekivati i svih sedam mečeva.

Njujork (4) – Atlanta (5)
Duel u kojem je zaista jako teško, da ne kazem nemoguće predvideti kranji ishod. Uglavnom mislim da ce prštati u svim utakmicama. Njujork je iznenadio apsolutno sve ljubitelje košarke partijama u ovoj sezoni. Ko god kaže da je ovo očekivao, mislim da ne govori istinu. Trener Tibodo, koji je uz Montija Vilijamsa iz Finiksa glavni kandidat za trenera godine, preporodio je Nikse. Sa druge strane Nejt MekMilan je totalno promenio fizionomiju Atlante nakon sto je došao na kormilo tima. Uspeo je da iskontroliše Janga, a samim tim je i Kolins prestao da negoduje zbog divljanja svog plejmejkera koji je počeo da igra fantastično i mnogo više timski. Bogdanović je postao ključni igrac u ovom timu Houksa i odigrao je maestralno drugi deo sezone. Džulius Rendl u Niksima je veoma verovatno igrač koji je najviše napredovao u NBA i apsolutni je vođa mladog tima Njujorka, kojem je dovođenje Derika Rouza kao glavnog čoveka sa klupe i prekaljenog veterana dalo potpuno novu dimenziju. Iskreno govoreći, po mom mišljenju ovde su šanse fifti-fifti. Možda Njujork ima blagu prednost zbog domaćeg terena. Ako baš moram da prognoziram, onda ću reći 4-3 za Atlantu, čisto jer mislim da poseduje veći individualni kvalitet i mislim da Njujork neće imati adekvatno rešenje za Klinta Kapelu i njegove skokove u napadu.

Filadelfija (1) – Vašington (8)
Iza Filadelfije je izvanredan regularni deo sezone. Od samog početka su krenuli snažno i praktično prvo mesto nisu ispuštali do kraja. Dok Rivers je odradio super posao sa ovim timom. Dovođenje veterana Hauarda, Grina, Hila i Seta Karija se pokazalo kao izuzetno, jer su seventi siksersi dobili na dubini. Džoel Embid je imao fenomenalnu sezonu i da nije propustio 21 utakmicu moguće je da bi bio i MVP. Tobajas Heris je odigrao odlično bez nekih oscilacija, dok je Ben Simons malo „trokirao“ u napadu, ali je zato u defanzivnim zadacima bio na sjajnom nivou. Izuzetno dobro izbalansirana ekipa sa dugačkom klupom koja je odigrala na top nivou i kada je Embid pauzirao. Vizardsi su na krilima Bredlija Bila i Rasela Vestbruka uspeli da velikom serijom pobeda skor od 17-32 preokrenu na kraju na 34-38 i da se preko plej-ina domognu plej-ofa. U doigravanje će ući u odličnom raspoloženju i formi, ali malo brine povreda Bredlija Bila koji čini se nije na 100%. Iako će Vestbruk, koga ne veže neko veliko prijateljstvo sa Embidom, imati silnu želju da pobedi, realno gledano Vašington nema apsolutno nikakve municije koja bi mogla da naškodi pancir diviziji iz grada bratske ljubavi. Eventualno bi Vizardsi uz monstrumske partije Rasela i Bila mogli da pobede možda jedan meč, ali predviđam veoma kratku seriju i metlu, dakle 4-0 za Filadelfiju.

Bruklin (2) – Boston (7)
Ukoliko bude sve OK sa zdravljem igrača, Bruklin je apsolutno prvi favorit za titulu, bez obzira što mnogi imaju zamerke na račun njihove odbrane. Međutim Netsi su toliko ubojiti u napadu da ne vidim ko bi mogao da im parira. Međutim, kod njih postoji uvek taj „ali“ faktor, jer sigurno nije lako uklopiti Hardena, Irvinga i Durenta. Čini se da Stiv Neš radi odličan posao i da će mu to poći za rukom. Takođe, Blejk Grifin uprkos svim limitima prouzrokovanih povredama, imao je nekoliko veoma dobrih partija. On sigurno nije zaboravio da igra košarku i uvek će moći da odigra neku solidnu odbranu ili da ubaci neku otvorenu trojku. Sa druge strane ih čeka, po mišljenju pisca ovih redova, najveće razočarenje ove sezone, ekipa Bostona. Seltiksi cele sezone nikako nisu uspeli da pronađu konstantnu formu i bukvalno su išli od sjaja do očaja i nazad. Džejson Tejtum je imao fenomenalnu sezonu, ali to nije bilo dovoljno da se dođe do bolje pozicije. Takođe treba biti realan i spomenuti ogromne probleme koje su imali sa povredama Smarta, Vokera, i na kraju Džejlena Brauna na koga nažalost ne mogu da računaju u ovogodišnjem plej-ofu. Boston je ratnička ekipa i sigurno će dati sve od sebe, ali ne vidim apsolutno nikakav scenario u kojem bi mogli da naškode Bruklinu. U najboljem slučaju mogu da izvuku jednu pobedu, ali sumnjam i u to. Predviđam metlu i 4-0 za Netse.

Najavu plej-of mečeva Zapadne konferencije možete pročitati OVDE.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠIO EPIZODU U RUSIJI: Nekadašnji šampion Evrope pronašao novi angažman

Košarkaška prvenstva širom Evrope ulaze u završnu fazu. Isto je i sa takmičenjem u Izraelu. Tamošnji Hapoel Jerusalim je za...

POVEZANE OBJAVE