Najava plej-ofa Zapada: Prolaz Denvera u 6 ili 7 mečeva

Pobedom Memfisa u poslednjoj utakmici plej-ina kompletiran je spisak učesnika plej-ofa i sve je spremno za početak borbi za NBA titulu.

Srpski NBA fanovi pratiće igre Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića, odnosno Denvera i Atlante, a u ovom tekstu donosimo vam najavu preostalih mečeva plej-ofa Zapadne konferencije.

Nakon serija LA Klipers – Dalas i Milvoki – Majami @saleviedub vam ukazuje na koje detalje treba obratiti pažnju kada je u pitanju Zapad.

Denver (3) – Portland (6)
Denver, predvođen nestvarnim Jokićem i trenerom Melounom koji je nekako “izhendlovao” silne povrede i promene rotacija, uspeo je da se domogne fenomenalnog trećeg mesta i prednosti domaćeg terena. Posle povrede Mareja svi su ih otpisali, međutim tim u kojem igra Jokić ne sme da se potceni i otpiše. Porter je pokazao da je sposoban da uskoči na mesto druge ofanzivne opcije i odradio je maestralan posao. Portland je odigrao veoma promenjivu sezonu. Poremetile su ih povrede MekKaluma i Nurkića, ali sada su svi zdravi. Završili su regularni deo u velikom stilu i puni optimizma ulaze u doigravanje. Dolaskom Pauela su dobili jos jednu ubojitu opciju u napadu, ali čini se da su dosta izgubili na drugoj strani parketa odlaskom Gerija Trenta i Rodnija Huda, jer osim Kovingtona je malo ko sposoban da odigra dobru odbranu. Sasvim je sigurno da Portland ima prednost na spoljnim pozicijama u odnosu na Nagetse, jer timu koji ima Lilarda, CJ MekKaluma i Pauela tesko ko moze da parira. Međutim, Denver ima ogromnu prednost u Nikoli Jokiću koji bi mogao da ima monstruoznu seriju protiv Nurkića i Kantera. Po mom mišljenju presudnu ulogu će odigrati borba na krilnim pozicijama gde očekujem od Portera i Gordona da donesu prevagu timu iz Kolorada. Siguran sam i da je Denver odlično iskoristio pauzu od 7 dana da se naprave neki napadački specijali za Gordona kojeg je neophodno uključiti više u fazi napada. Očekujem krajnje dramaticnu i neizvesnu seriju, punu genijalnih poteza majstora košarke kakvi su Lilard i Jokic i pobedu Nagetsa u 6 ili 7 meceva.

Finiks (2) – LA Lejkers (7)
Sansi su odigrali sezonu mimo očekivanja mnogih. Dolazak, pre svega, veterana Krisa Pola, ali i Džeja Kraudera je ovom mladom timu dao preko potrebno iskustvo. Trener Monti Vilijams je odradio maestralan posao i nije bez razloga jedan od glavnih kandidata za titulu trenera godine u NBA. Devin Buker je u 6. sezoni napokon dočekao da ima adekvatnu pomoć saigrača i ovo će mu biti prvo doigravanje u karijeri. O Lejkersima je toliko toga napisano da je jako teško reći nešto posebno pametno. Nakon utakmice plej-ina protiv Voriorsa utisak je da oni još uvek nisu na nivou koji je potreban za osvajanje titule, ali bi trebalo da dođu do toga tokom serije sa Finiksom. Prednost Lejkersa u odnosu na konkurenciju je što igraju fenomenalnu obranu, što imaju veliku visinsku prednost u reketu i što su vrhunski popunjeni na većini pozicija. Ukoliko Dejvis bude spreman da češće igra na poziciji broj 5, onda oni i dalje ostaju glavni favorit za veliko finale sa Zapada. Međutim, zbog činjenice da još uvek nisu na 100% mišljenja sam da Sansi imaju najveću šansu u prva dva meča. Ukoliko bi uspeli da povedu 2-0, onda bi ova serija mogla da bude dramatična do kraja. Ipak, zbog iskustva i individualnog kvaliteta tima iz Los Anđelesa predviđam 4-2 za Lejkerse.

Juta (1) – Memfis (8)
Gledajući kompletnu sezonu, Juta je igrala najbolju košarku u celoj ligi. Mašina Kvina Snajdera je bukvalno gazila sve pred sobom i u jednom momentu su imali 20 pobeda iz 21 utakmice. Ekipa gde se do perfekcije zna ko šta radi i kakvu ulogu ima. Napadački deluju zastrašujuce kada nakon beskonačne serije blokova krenu da zatrpavaju koš protivnika iza linije za tri poena, a to se desi gotovo svake noći. U Rudiju Goberu imaju najboljeg defanzivca lige, a u Klarksonu najboljeg šestog igrača. Mičel je duže odsustvovao zbog povrede, ali trebalo bi da bude spreman za pocetak plej-ofa. Iako su imali strašno mnogo problema sa Covidom i najnatrpaniji raspored u drugoj polovini sezone od svih timova, Memfis, predvođen sjajnim Morantom, najmlađa je ekipa u poslednjih 10 godina koja je izborila plej-of. Valenčiunas je odigrao vrhunsku sezonu, a Dilon Bruks se etablirao kao jedan od najboljih defanzivnih bekova u ligi. Tim prepun talenata kojem definitivno pripada budućnost. Međutim, mislim da sve to neće biti dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Juta. Mogu vrhunski da odigraju u odbrani, ali veoma često Grizlijima nedostaje još jedna napadačka opcija. Sigurno neće ispasti bez velike borbe i bez ispaljenog metka, ali Juta je prejaka i previše dobro popunjena, te prognoziram 4-1 za Džezere.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE