Titula ostaje u Madridu, ali se seli na “Vanda Metropolitano” [VIDEO]

Ostale su još dve utakmice u nedelju, ali je u španskoj La Ligi sve jasno. Novi šampion je Atletiko iz Madrida, po 12. put u svojoj istoriji, a prvi put posle sedam godina. “Jorgandžije” su slavile u Valjadolidu i tako je Dijego Simeone po drugi put postao šampion Španije kao trener Atletika.

Drhtali su navijači Aletika posle prvog poluvremena u Valjadolidu. Domaći su vodili golom Plana od 18. minuta, a Atletiko nije uspevao ozbiljnije ni da ugrozi gol Valjadolida. Nervozu je malo smanjivao rezultat iz Madrida, gde je Viljareal vodio protiv Reala golom Pina, postignutim nekako u isto vreme. Posle prvih 45 minuta oba madridska rivala su gubila, a to je ponovo odgovaralo Atletiku koji je u poslednju rundu ušao sa dva boda prednosti. Real je prvi uspeo da postigne gol u nastavku, ali je pogodak Benzeme u 58. minutu poništen zbog ofsajda.

Samo par sekundi kasnije, dok je VAR još odlučivao u Madridu, Atletiko izjednačuje u Valjadolidu. Strelac je bio Korea, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Deset minuta docnije svoj 21. gol u sezoni postiže Luis Suarez i tako donosi prednost gostima. Real nije uspevao da izjednači protiv “žute podmornice” sve dok Sosijedad nije poveo u Pamploni. Tog trenutka je tim iz San Sebastijana pretekao Valjadolid i plasirao se u Ligu Evrope, pa je Viljareal postao nezainteresovan za ishod duela sa Realom. Madriđani to koriste i golovima Benzeme u 87. te Modrića u sudijskoj nadoknadi, dolazi do pobede. Međutim, Atletiko je, i pored malo nervoze, uspeo da sačuva trijumf i postane šampion.

U Ligu šampiona će pored madridskih rivala i Barselona koja je slavila golom Grizmana protiv Eibara. Lionel Mesi nije igrao na ovom meču, a uveliko se spekuliše da je već odigrao poslednji meč za Barsu. Četvrto mesto će osvojiti Sevilja, koja igra u nedelju, a i Andalužani idu u Ligu šampiona. Španski predstavnici u Ligi Evrope su Real Sosijedad, zahvaljujući golu Šveđanina Isaka u 86. minutu meča sa Osasunom, kao i Betis, koji je posle prekoreta pobedio Seltu u Vigu. “Žuta podmornica” je na mestu koje vodi u Ligu konferencija, ali ako bi Viljareal pobedio Mančester junajted u finalu Lige Evrope, i oni bi išli u Ligu šampiona, kao peti predstavnik La Lige.

U Segundu ispadaju Eibar, Valjadolid i Ueska, kojoj je trebala pobeda nad Valensijom na svom terenu, ali je meč završen bez golova. To je iskoristila ekipa Eleča i trijumfom nad Bilbaoom ostala u eliti i za narednu sezonu. Novi prvoligaši su Espanjol i Majorka, mada Segunda još nije završena, a treći član elite biće poznat posle plej-ofa u kome učestuju timovi plasirani od 3. do 6. mesta.

Selta – Betis 2:3(1:0)
Aspas 32′, Mendez 49′ – Iglesijas 53′, Fekir 69′, Ruiz 73′

Eibar – Barselona 0:1(0:0)
Grizman 81′

Elče – Bilbao 2:0(1:0)
Boje 28′, Guti 73′

Ueska – Valensija 0:0

Osasuna – Sosijedad 0:1(0:0)
Isak 86′

Real Madrid – Viljareal 2:1(0:1)
Benzema 87′, Modrić 90+2′ – Pino 20′

Valjadolid – Atletiko Madrid 1:2(1:0)
Plano 18′ – Korea 57′, Suarez 67′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOŠARKAŠ MAKABIJA SIGURAN: Bili bismo u top 3 da nije počeo rat

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u plej-of seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. Sezonu su završili ligaški na sedmom mestu, a...

POVEZANE OBJAVE