”Zlatka kopačka” u pravim rukama, veliki napredak srpskog napadača

Fudbalsku sezonu za nama u svakom smislu obeležio je Robert Levandovski. Pored proglašenja za najboljeg fudbalera sveta u 2020. godini, on je prvi put poneo titulu ”kralja strelaca”.

Možda se njegov tim nije naosvajao tofeja kao prethodne, ali je zato Poljak postigao 41 gol u Bundesligi i oborio rekord Gerda Milera star 49 godina. Treba reći da je Levandovski propustio jedan deo sezone zbog povrede i to najvažniji, kada se Bajern oprostio od titule šampiona Evrope. U Bundesligi je propustio četiri meča, ali mu to nije smetalo da dođe do rekorda, postigavši 41. gol bukvalno u poslednjoj sekundi poslednje utakmice.

Po broju golova Leva je iza sebe ostavio Lionela Mesija sa 30, odnosno Kristijana Ronalda sa 29 pogodaka. Pošto sva trojica igraju u tkz ”ligama petice”, njihov broj golova množi se sa najvećim koeficijentom, tačnije množi se sa dva, pa je Levandovski stigao do 82 poena u toj trci. Pored ove trojice nestvarnih golgetera, u Top 5 su još dvojica igrača iz Bundeslige, Portugalac Andre Silva iz Ajntrahta i Norvežanin Erling Haland iz Dortmunda, koji su bili iza Levandovskog na listi strelaca u nemačkom prvenstvu.

Veliki napredak u karijeri ostavrio je i jedan Srbin. Radi se o napadaču Fiorentine Dušanu Vlahoviću, koji je sa 21 golom u Seriji A stigao do 15. mesta koje deli sa Luisom Suarezom iz ekipe novog španskog šampiona Atletiko Madrida. Još trojica Srba su u Top 100 golgetera, a sva trojica igrala su u domaćem prvenstvu. To su najbolji strelac Linglong Super lige Milan Makarić iz Radnika koji je na 26. mestu, Milan Bojović iz Mladosti je 70. a Nenad Lukić iz TSC-a na 75. poziciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE