Težak žreb na RG: Novakove dve najveće prepreke – Federer i Nadal

Žreb za Rolan Garos održan je u četvrtak. Svetski broj jedan Novak Đoković, nema ni malo lak zadatak na drugom grend slemu sezone. On se nalazi u istoj polovini žreba sa dvojicom najvećih rivala, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

U prvom kolu Đoković će igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, a potencijalni protivnik će mu u drugoj rundi biti bolji iz okršaja koji igraju Luka Puj i Pablo Kuevas.

Ako sve bude kako se očekuje, u četvrtfinalu Đoković bi trebalo da se sastane sa Federerom ili Beretinijem. Dok bi, ako uspešno završi tu prepreku u polufinalu mogao da igra sa braniocem titule Nadalom.

Španac u prvom kolu igra sa Aleksejom Popirinom, a potencijalni protivnik u četvrtfinalu mu je Andrej Rubljov.

Kada je reč o ostalim srpskim predstavnicima, Dušan Lajović će na startu turnira u Parizu igrati protiv Nikoloza Basilašvilija, Miomira Kecmanovića u prvom kolu dočekaće Danijel Evans, Laslo Đere će igrati protiv Korentana Mutea, dok će protivnik Filipu Krajinoviću u prvoj rundi biti kvalifikant.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE