Kil je uklet, nemamo drugo objašnjenje: ”Petarda” Kelna za ostanak u Bundesligi

Holštajn Kil – Keln 1:5 (1:4) prvi meč 1:0

Sung 4′ – Hektor 3′, Anderson 6′,13′, Čikos 39′, Škiri 84′

Ni u svom drugom pokušaju da se domognu elitnog nemačkog fudbala Fudbaleri Holštajna iz Kila nisu uspeli. Prethodni put, posle svoje prve sezone u Cvajti, naleteli su na Volfsburg. Tri godine kasnije neprelazan bio je i Keln.   

Međutim, nije trebalo Holštajn ni da dođe u situaciju da igra baraž- Dva kola pre kraja bili su jednom nogom u Bundesligi, ali su u dve poslednje utakmice poraženi u Karlsrueu i od Darmštata kući, pa je Grojter Firt uz Bohum otišao u elitu. Ogromnu šansu imali su i pred revanš, pošto su dobili prvi duel u Kelnu sa 1:0. Ipak, ni to nije bilo dovoljno, pa su ”jarčevi” održali čas fudbala na istoku Nemačke i slavili sa ubedljivih 5:1.   

Posle 6. minuta igre bilo je 2:1 za goste, a u 13. minutu već 3:1. Jonas Hektor je sjajno glavom pogodio mrežu domaćina u 3. minutu, a samo minut kasnije izjednačio je Korejac Sung. Oduševljenje domaćih navijača, kojih je bilo na tribinama, prvi put ove sezone, trajalo je kratko. Opet centaršut i gol glavom. Ovog puta strelac je Šveđanin Sebastijan Anderson. Isti fudbaler je još jednom nadvisio odbranu Holštajna i postigao svoj drugi, a treći gol za Keln, minut 13. U finišu poluvremena fantastičan udarac Čikosa, bivšeg fudbalera Kila, i pitanje pobednika bilo je rešeno, Keln je na odmor otišao sa 4:1. U nastavku je to bio više prijateljski duel, a šanse su propuštali i jedni i drugi. Na kraju još jedan gol, ponovo za goste, a strelac je bio Tunižanin Škiri.   

Sada su poznati svi učesnici Bundeslige za sezonu 2021/22. Iz Cvajte su stigli Bohum i Grojter Firt, a u niđži rang se sele Verder i Šalke. Keln je poslednji 18. učesnik elitnog ranga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Igokeu: Evo šta je izjavio trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Igokeu u okviru plej ofa ABA lige. Utakmica se igra od 18...

POVEZANE OBJAVE