Novak pauzira još jedan dan, ali nas očekuje mnogo uzbuđenja u ponedeljak na Rolan Garosu

U ponedeljak će na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu, popularnom Rolan Garosu, na teren troje predstavnika Srbije.

Prvi će na teren Filip Krajinović. On će otvoriti program na terenu broj 5, a rival će mu biti kvalifikant iz Nemačke Maksimilijan Marterer. Ako bude bio uspešan, a verujemo da hoće, u drugom kolu bi igrao protiv jednog američkog ”bombardera”, pošto će čekati boljeg iz okršaja Džona Iznera i Sema Kverija, pa ima lepe šanse da ode i dalje od drugog kola.

Na terenu broj 9 svoj prvi nastup na Rolan Garosu imaće Dušan Lajović. Njegov meč protiv Nikoloza Basilašvilija biće treći na tom terenu. Gruzijac Basilašvili je blagi favorit, ali posle osvojene titule u Minhenu, na naredna tri takmičenja ispadao je u prvom kolu, uključujući i turnir u Beogradu. Zanimljivo je da je isti igrač, Slovak Martin, u glavnom gradu Srbije eliminisao i Basilašvilija i Lajovića, samo našeg tenisera tek u četvrtfinalu. Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz duela dvojice kvalifikanata iz Španije, Zapate Miraljesa i Alkaraza, izuzetno talentovanog tenisera.

U ponedeljak će igrati i jedna dama iz Srbije. Ivana Jorović nastupa na terenu broj 5, kao i Krajinović, ali će njen okršaj sa Terezom Martincovom iz Češke biti poslednji na tom terenu. Iako je Čehinja mnogo bolje plasirana, čak 157 mesta, ni ona nije u nekoj posebnoj formi, pa je izgubila prethodnih pet mečeva. Pobednicu u drugoj rundi, najverovatnije, očekuje Džesika Pegula, 28. nositeljka na Rolan Garosu.

Na kraju, recimo da u ponedeljak startuje i Rodžer Federer koji će u prvom kolu igrati protiv Denisa Istomina, tenisera koji je 2017. godine pobedio Novaka Đokovića na Australijen openu. Uzbekistanac je daleko od te forme, ali ni Federer više nije što je bio. Taj duel se igra na stadionu ”Filip Šatrije”, i neće početi pre 16 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE