Ivana Jorović okončala nastup na Rolan Garosu

TerezaMartincovaIvanaJorović 2:0(6:3, 7:6(6))

Posle Nine Stojanović još jedna srpska teniserka završila je učešće na Rolan Garosu u prvom kolu. Ivana Jorović je u Pariz došla kao 255. teniserka sveta, ali je na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu igrala sa zaštićenim rankingom, odnosno 90. mestom na WTA listi. Ona je zbog povrede pauzirala više od pola godine, a vratila se na teren pre mesec dana. Poslednju pobedu zabeležeila je još u kvalifikacijama za prošlogodišnji Rolan Garos.

Jorovićeva je izgubila od Čehinje Tereze Martincove, trenutno 94. na WTA listi, u dva seta 6:3, 7:6(6), posle dva sata igre. Imala je na startu naša teniserka mnogo problema kod svog servisa, u svoja prva dva servis gema spasila je čak pet brejk lopti, ali je izgubila šesti gem u setu, pa je Čehinja povela sa 4:2. Uspela je Ivana da uzvrati ribrejkom, međutim, Martincova joj još jednom oduzima servis, i nešto kasnije stiže do prvog seta, dobivši ga sa 6:3 nakon 44 minuta igre.

Mnogo veća borba vodila se u drugom setu. Čehinja je odmah stigla do brejka i čuvala tu prednost sve do osmom gema kada je Jorovićeva izjednačila na 4:4. Opet smo imali sličan scenario, u naredna dva gema ponovo su bili brejkovi, pa je srpska teniserka povela sa 6:5. Pobednika je odlučio taj brejk, Jorovićeva je prva stigla do set lopte, povela je sa 6:5, ali je naredna tri posle osvojila Martincova i plasirala se u drugo kolo turnira. Tamo će još protivnica biti Amerikanka Džesika Pegula. Srbija u ženskoj konkurenciji na turniru u singlu ima samo još kvalifikantkinju Aleksandru Krunić, koja u sredu igra meč prvog kola protiv Amerikanke Koko Gof.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pošto je Ragnik odjavio Bajern, tri kandidata u fokusu za klupu Bavaraca

Bajern Minhen će u sledećoj sezoni imati novog trenera, ali upravi kluba ne ide lako da pronađu zamenu za...

POVEZANE OBJAVE