Nadalov trener: Rafa može bolje nego protiv Đokovića u Rimu

Trener španskog tenisera Rafaela Nadala, Karlos Moja, pričao je medijima o trenutnoj Rafinoj formi. Moja je rekao da je ključan meč za podizanje forme Nadal odigrao u Rimu protiv Denisa Šapovalova. Španac je na kraju osvojio Turnir u Rimu, nakon što je u finalu pobedio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Rafa je trenutno u veoma dobroj formi, a turnir u Rimu bio je prekretnica. Pre toga je imao sumnje, dobre i loše dane, nesigurnosti… Kada je osvojio tunir, napravio je korak u pozitivnom smeru. Siguran sam da može da igra još bolje. To tvrdim na osnovu onoga što sam video na treninzima. Pre svega je ključan bio duel sa Denisom Šapovalovom, posle njega je sve krenulo nabolje. Odmah posle toga je imao i težak meč sa Aleksanderom Zverevom, koji ga je malo pre toga pobedio u Madridu. U finalu je protiv Novaka igrao odličan tenis, ali sposoban je i za više od toga trenutno. Značila mu je pobeda nad Novakom, on ga nije pobedio na šljaci već šest godina. Međutim, to ne menja trenutno situaciju mnogo, rekao je Moja.

Nadal se u prvom kolu Rolan Garosa za 2021. godinu sastaje sa Aleksejem Popirinom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE