Apač ide iz Boke, nije pominjao penziju

Legendarni argentinski fudbaler Karlos Tevez najavio je prošle noći da napušta Boku Juniors.

On je tako pokrenuo klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da 30. juna postane slobodan agent, što nagoveštava kraj njegove igračke karijere. Tevez ima 37. godina i na konferenciji za novinare rekao je da će ostati navijač Boke, ali nije govorio o odlasku u fudbalsku penziju. Sa Bokom je osvojio 11 trofeja, uključujući Kopa Libertadores 2003. godine.

Debitovao je 2001. u Boki sa 17 godina, tri godine kasnije zaigrao je za Korintijans, a nakon toga je nastupao za Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti, Juventus i Šangaj. Na njega je dosta uticala i smrt oca, koji je ranije ove godine preminuo od koronavirusa.

Nemam više šta da dam kao fudbaler Boki, a uvek sam davao celog sebe. Boka traži maksimum od svakog pojedinca, a ja trenutno mentalno nisam spreman na to. Uvek sam govorio da će poslednji klub za koji ću igrati u ovoj zemlji biti Boka. Ne znam šta ću raditi u svom životu, sada samo želim da se odmorim i budem sa porodicom, rekao je Tevez, koji je za vreme igračke karijere bio poznat pod nadimkom ”Apač”.

Predsednik Boke Horhe Amor Ameal, koji je takođe bio na konferenciji za novinare, rekao je da želi da Tevez radi u klubu. Karlos Teves je postigao 94 gola za Boku, poslednji protiv brazilskog Santosa u grupnoj fazi Kopa Libertadores ove godine. Jedan je od deset najboljih strelaca u istoriji Boke. Za reprezentaciju Argentine nastupao je 76 puta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE