Nadal u osmini finala, usput oborio još jedan rekord

Branilac titule i trinaestostruki šampion Rolan Garosa, Španac Rafael Nadal, plasirao se u četvrto kolo na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu.

”Bik sa Majorke” je i dalje bez izgubljenog seta, pošto je u 3. kolu bio bolji od Britanca Kamerona Norija sa maksimalnih 3:0. Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 6:3, a duel je trajao dva sata i 8 minuta. U osmini finala Rafael Nadal će igrati protiv mladog Italijana Janika Sinera, koji je u tri seta bio bolji od Šveđanina Imera. Podsetimo, Nadal i Siner igrali su na prošlom Rolan Garosu u četvrtfinalu, kada je Španac slavio u tri seta, ali uz dosta muke.

Trijumf nad Norijem bio je 103. Nadalov na Rolan Garosu, što je najveći broj pobeda na nekom od grend slemova od svih tenisera. Kada je savladao Gaskea u drugom kolu, Nadal se po broju pobeda izjednačio sa Rodžerom Federerom, pošto je Švajcarac upisao isti broj pobeda na Australijen openu u dosadašnjoj karijeri. Sada španskom igraču ostaje da Federera pretekne i po broju titula na grend slemovima, s obzirom da su obojica osvojili po 20. Što se Novaka Đokovića tiče, naš as najviše pobeda ima na Australijen openu, svom ubedljivo najuspešnijem takmičenju, a sakupio je 82 trijumfa u Melburnu do sada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real napušta jedan od junaka prolaza rotiv Sitija, italijanski velikan krenuo po potpis

Real Madrid je uspešno prebrodio prolosezonskog "dželata" Mančester siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Jedan od junaka prolaska...

POVEZANE OBJAVE