Belgija najavila napad na tron, Danci i Holanđani ubedljivi

Reprezentacije učesnici predstojećeg Evropskog prvenstva polako privode kraju pripreme za najveći fudbalski događaj ove godine.

I danas su se širom Evrope igrale kontrolne utakmice, a najzanimljivije bilo je u Briselu, gde je vodeća selekcija na FIFA listi pobedila aktuelnog vicešampiona sveta. Belgijanci su slavili minimalnu pobedu nad Hrvatskom, ali su po igri zaslužili ubedljiviji trijumf. Gol odluke postigao je Romelu Lukaku u 38. minutu meča. On se lepo zagradio u kazennom prostoru i iz okreta savladao Livakovića.

Pobede su zabeležili Englezi protiv Rumunije, Danci protiv Bosne i Hercegovine, te Holanđani protiv Gruzije. ”Gordi Albion” je slavio pogotkom Markusa Rašforda iz penala u 68. minutu, a za Engleze je dosuđen još jedan penal, deset minuta posle prvog, ali je tada udarac Hendersona odbranio golamn Rumuna. Lako su ”lale” pobedile Gruziju, ali je sve brine stanje povrede Matijasa De Lihta. U Kopenhagenu, na stadionu Brondbija, Danska je golovima Brajtvajta i Kornelijusa pobedila Bosance sa 2:0. Jedna gol bio je dovoljan Škotskoj da pobedi Luksemburg, dok je meč dve selekcije koje idu na EURO, Austrije i Slovačke, okončan bez golova.

AustrijaSlovačka 0:0

DanskaBosnaiHercegovina 2:0(1:0)
Brajtvajt 18′, Kornelijus 83′

MoldavijaAzerbejdžan 1:0(1:0)
Damaskan 8′

EngleskaRumunija 1:0(0:0)
Rašford 68′(p)

LuksemburgŠkotska 0:1(0:1)
Adams 27′

HolandijaGruzija 3:0(1:0)
Depaj 10′, Veghorst 55′, Gravenberš 76′

NorveškaGrčka 1:2(0:2)
Strandberg 64′ – Masuras 13′, Androutsos 21′

BelgijaHrvatska 1:0(1:0)
Lukaku 38′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos poražen od Makabija nakon preokreta, uzalud odlična partija Lesora (VIDEO)

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u OAKA areni sa 91-87, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Iako su Zeleni tokom druge...

POVEZANE OBJAVE