”Orlići” miroljubivo sa Rusijom, sledi okršaj sa Brazilom

SrbijaU21RusijaU21 0:0

Mlade reprezentacije Srbije i Rusije igrale su bez golova u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Sportskog centra FSS-a u Staroj Pazovi.

Novi selektor naših mladih fudbalera, Zvonko Živković, u ovom meču nije mogao da računa na nekolicinu pozvanih fudbalera. Neki su, kao Svetozar Marković, Filip Stevanović, Zlatan Šehović i Slobodan Tedić otkazali zbog povreda, dok je selektor Dragan Stojković u A selekciju prekomandovao Nemanju Jovića i Željka Gavrića. Našu U21 selekciju u utorak očekuje okršaj sa olimpijsko reprezentacijom Brazila, a taj duel biće odigran na stadionu ”Rajko MItić”.

Protiv ”zbornaja komande” imalo je šta da se vidi, iako se mreže nisu tresle. Srbija je u prvom poluvremenu imala dve odlične šanse, Lazar Pavlović je iz slobodnog udarca pogodio stativu, dok je Vidosavljević za malo bio neprecizan. Rusija je najviše zapretila preko Ignjatova, čiji je udarac odbranio Slavković. U nastavku je fudbaler Partizana Nikola Štulić u sudijskoj nadoknadi glavom tukao preko prečke, a pre toga su obe selekcije imale po jednu odličnu šansu. Za Srbiju je u prilici bio Lučić, dok je KOsarev mogao da postigne gol za goste.

Inače, našu mladu reprezentaciju od septembra očekuju nove kvalifikacije za EURO 2023. godine, koji će zajedno organizovati Rumunija i Gruzija. Naš prvi rival biće odgovarajuća selekcija Ukrajine, a u okviru grupe H igraćemo još i sa Francuskom, Severnom Makedonijom, Jermenijom i Farskim Ostrvima. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće samo pobednik grupe, ali i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nadomak odbrani titule: Siti se vratio na prvo mesto! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u gostima Totenhem sa 2-0 i tako se vratili na prvo mesto Premijer lige. Tako...

POVEZANE OBJAVE