U NEMAČKOJ “SLUČAJ KANGA”: Fudbaler iz Bundeslige igrao pod lažnim imenom sa lažnim godištem

U poslednjih nekoliko godina sve češće se dešavaju slučajevi fudbalera s afričkog kontinenta kojima se pronalazi da igraju pod lažnim imenima i da su im godine rođenja netačne.

Sličan slučaj se desio i u Crvenoj zvezdi sa Gelorom Kangom, koji je na kraju završen dobro po fudbalera pošto fudbalski savez Konga nije uspeo da dokaže tvrdnje o lažnom rodnom listu.

Ipak, u Nemačkoj jedan takav slučaj je otkriven.

Naime, Silas Vamangituka, fudbaler Štutgarta, priznao je kako već godinama nastupa pod lažnim imenom i da sa lažnim godištem. Pravo ime mu je Silas Katompa Mvumpa i nema 21 godinu već je godinu dana stariji.

Uprava tima iz Bundeslige se oglasila sopštenjem u kojem za glavnog krivca imenuju menadžera iz Belgije koji je, kako oni napominju, prevario igrača. Isto tako, nadaju se da čelnici Bundeslige neće kazniti Štutgart.

Silas je dobio prave papire iz svoje države i on će u budućnosti nastupati pod svojim pravim imenom Silas Katompa Mvumpa.

Ovaj 22-godišnjak je prošle sezone nastupio u ukupno 27 utakmica i postigao je 21 gol. Prethodno je igrao za francuski Paris FC i niželigaša Ales.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE