“Azuri” silovito startovali na Evropskom prvenstvu [VIDEO]

Turska – Italija 0:3(0:0)
Demiral 53′, Imobile 66′, Insinje 79′

Na otvaranju 16. Evropskog prvenstva sastali su se Italija i Turska u okviru A grupe. Meč je igran na rimskom “Olimpiku”, a zasluženo je pripao “azurima”, koji su u nastavku postigli čak tri gola.

I u prvom poluvremenu selekcija Italije bila je mnogo bolji rival. Prvu šansu imao je Insinje u 18. minutu, ali je tukao pored gola. Odličan skok Kjelinija i udarac glavom pod prečku zaustavio je golman Čakir u 22. minutu. Ništa bolje nije prošao ni pokušaj Imobilea nešto kasnije.

Zanimljivo je da su Italijani tri puta tražili penal zbog igranja rukom turskih fudbalera, ali se VAR nije oglasio nijednom. Za prvih 45 minuta Turska skoro da nije prelazila na polovinu protivnika, a velike probleme po levoj strani pravio im je odlični Spinacola.

Nekako je tim Šenola Guneša odoleo u prvom poluvremenu, ali je pao već u 8. minutu nastavka. Imobile je prošao po desnoj strani, oštro centrirao, a Demiral je grudima loptu poslao u sopstevnu mrežu. Taj pogodak bio je najava potopa selekcije iz Anadolije. Udarac Spinacole u 66. minutu Čakir je odbio, ali samo na nogu Imobileu, koji je inteligentno šalje u mrežu.

Otvorila se i Turska, ali osim nekoliko pokušaja ulaska u šesnaesterac Italije, ništa konkretno nisu uradili. Sve je bilo gotovo u 79. minutu, Turci su pogrešili u ispucavanju lopte, ona je stigla do Insinjea, a takav napadač ne greši u ovakvim situacijama, 3:0 za Italiju i prvi bodovi za njih na startu EP-a.

U drugoj utakmici A grupe u subotu u 15 časova igraju Vels i Švajcarska u Bakuu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE