Delije će biti ponosne: Dogodila se istorija!

Sportsko društvo Crvena Zvezda može da se podiči još jednim istorijskim dostignućem.

Po prvi put se dogodilo da su košarkaška i fudbalska sekcija u jednoj sezoni osvojili duplu krunu.

Košarkaši Crvene Zvezde juče su savladali Mega Soccerbet i tako osvojili triplu krunu ali zaista nije bilo lako. Crveno beli su tokom sezone promenili trenera kada je umesto Saše Obradovića na klupu seo nekadašnji trener kluba sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić.

Osim toga, igrački kadar pretrpeo je promene obzirom na dolaske i odlaske igrača u toku sezone. Izostanci zbog korona virusa i povrede dodatno su otežavali put ka osvajanju triple krune. U polufinalu ABA lige pobeđena je Igokea dok je u finalu, posle majstorice, poražena Budućnost iz Podgorice. Sezona u Evroligi ostaje za zaborav a navijače očekuje sigurno zanimljiv prelazni rok.

Fudbaleri Crvene Zvezde imali su jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Prvenstvo su završili bez poraza uz rekordan broj postignutih golova. Oborili su svetski rekord po broju bodova u jednoj sezoni koji je pre njih držao škotski Seltik. Posle devet godina, vratili su i trofej kupa u svoje vitrine pobedivši najvećeg rivala Partizan u penal seriji. Na evro sceni takođe su napravili zapažen rezultat tesnim porazom od slavnog Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

Svi oni koji navijaju za crveno bele sigurno mogu biti ponosni na ovaj podatak i sa nestrpljenjem očekivati dalje korake košarkaškog i fudbalskog kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE