Đoković će igrati na Majorci?

Posle osvajanje Rolan Garosa i proslave u Beogradu, Novak Đoković se seli na Majorku.

Do početka Vimbldona ostale su dve sedmice, ove se igraju dva turnira na travi iz Serije 500, a priliku da se pripremi za igranje na najbržoj podlozi najbolji teniser sveta ima još samo naredne nedelje. Tada su na programu dva manje turnira, oba iz Serije 250, jedan se igra u Istbornu, a drugi baš na ovom španskom ostrvu.

Pre četiri godine Đoković je odlučio da igra u Istbornu, a sva je prilika da će ove godine igrati na turniru na Balearskim Ostrvima. Goran Ivanišević nije bio za to da Đoković igra u singlu na ovom turniru, zato što je trava znatno drugačija od one u Londonu, a Novak ne bi imao ni dovoljno vremena za adaptaciju na Vimbldonu, pošto kao branilac trofeja igra već prvog dana, u ponedeljak. Zbog toga će Đoković, sva je prilika, na Majorci igrati samo u dublu i tako bar malo osetiti draži igranja na travi, na kojoj nije nastupio od finala Vimbldona 2019. godine.

Đoković će se tako u rodnom gradu Rafaela Nadala pripremati za osvajanje 20. grend slema u karijeri, a još nije poznato ko će biti Novakov eventualni partner u dublu na ovom turniru. Na otvaranju novog terena u Španiji igraće i Goran Ivanišević, koji će u meču legendi odmeriti snage sa bivšim nemačkim teniserom Tomijem Hasom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE