Korona žurka na Kopa Amerika

Posle odustajanja Kolumbije i Argentine, domaćinstvo prvenstva Južne Amerike u fudbalu preuzeo je Brazil.

I u ovoj zemlji bilo je velikih protesta zbog takve odluke, a razlog je pandemija koronavirusa, koja je baš u Brazilu odnela ogroman broj žrtava, gotovo pola miliona. Takmičenje je ipak počelo, odigrani su prvi mečevi, naravno bez gledalaca na tribinama, ali to nije sprečilo ”divljanje” virusa.

Ministarstvo zdravlja Brazila saopštilo je da je do danas potvrđeno 52 slučaja zaraze povezanih sa takmičenjem Kopa Amerika. Od toga su 33 slučaja među fudbalerima i članovima stručnih štabova, dok je ostatak prijavljen kod radnika koji su angažovani na turniru. Najviše slučajeva, čak 10, prijavila je reprezentacija Venecuele, dok Bolivija ima tri zaražena fudbalera. Što se članova stručnih štabova tiče, virus je prijavljen kod selekcija Kolumbije i Bolivije.

Takmičenje je startovalo utakmicom između Brazila i Venecuele, a odigrana su još tri meča. Učestvuje deset reprezentacija koje su podeljene u dve grupe. Prolaz u drugu fazu neće izboriti samo poslednjeplasirane selekcije u obe grupe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE