Lokateli trasirao put Italiji u nokaut fazu (VIDEO)

ItalijaŠvajcarska 3:0(1:0)
Lokateli 26′,52′, Imobile 89′

Reprezentacija Italije slavila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. ”Azuri” su, ponovo na rimskom ”Olimpiku”, uspeli da pobede, ovog puta Švajcarsku, istim rezultatom kao i Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva. Dva gola postigao je Manuel Lokateli, a jednom je strelac bio Ćiro Imobile.

Italijani su odlučili da pitanje prolaska u narednu fazu reše već posle dve utakmice. Odmah su napali komšije s druge strane Alpa, a prvu pravu šansu stvorili su u 11. minutu. Tada je, i ove večeri fantastični, Spinacola prošao po levoj strani, pogodio Imobilea u glavu, ali je njegov pokušaj završio pored gola. Minut kasnije Insinje je pao u kazenom prostoru Švajcaraca, ali od penala nije bilo ništa.

Mreža ”sajdžija” zatresla se u 19. minutu. Kjelini je dobio duel u skoku sa dvojicom rivala, lopta mu je pala pred nogu, a on je manirom golgetera smestio u mrežu. Radost je krato trajala, umešao se VAR, pa je gol ponipten zbog igranja rukom štopera ”azura” u skoku. Nije to bio jedini maler za Kjelinija, ubrzo je osetio bol u zadnjoj loži, pa je morao da reaguje Manćini i ubaci Aćerbija umesto njega.

Nismo dugo čekali na novo njihanje mreže iza leđa Zomera. Ovog puta opasnost je stigla po desnoj strani, Berardi je uradio gro posla, a Manuel Lokateli bio je samo egzekutor. Stvarno mu nije bilo teško da sa pet metara, neometan, gurne loptu u mrežu. Bilo je to u 26. minutu, a desetak minuta kasnije videli smo još jedan prodor Spinacole, lukav udarac, ali za malo neprecizan.

Selektor Švajcaraca Vladimir Petković izvršio je dve izmene u poluvremenu, ubacio je Gavranovića i Seferovića, i činilo se da je načinio pravi potez. Probudili su se gosti, počeli da posećuju kazneni prostor domaćina, u koji uopšte nisu svraćali u prvom delu, i izgledalo je da dobijamo neizvestan meč. Međutim, svaki nagoveštaj drame prekratio je ponovo Manuel Lokateli. Igrao se 52. minut, vezista Sasuola se namestio na udarac sa 18 metara, a Zomer je samo pogledom ispratio put lopte u njegov levi ugao. ”Azuri” su poveli sa 2:0 i jednom nogom zakoračili u osminu finala.

”Sajdžije” više nisu imale šta da čekaju, morali su u napade po svaku cenu, a umalo da im se posreći u 64. minutu. U odličnoj poziciji našao se rezervista Gavranović, ali je Donaruma sprečio Dinamovog fudbalera da postigne pogodak. Stotinak sekundi kasnije Berardi je uputio projektil iznad prečke Zomera. Mogao je i Lokateli u dva navrata da uveća prednost Italije, sve je dobro uradio osim nepreciznih udaraca gotovo sa istog mesta, iskosa sa leve strane. Ipak Švajcarci nisu prošli bolje nego Turci u prvom kolu. Za to se pobrinuo Ćiro Imobile u 89. minutu. On se odlučio na udarac sa dvadesetak metara, Zomer je, čini se, mogao bolje da reaguje, ali je lopta bila nedostižna za njegove prste, Italija – Švajcarska 3:0.

Posle kompletiranog drugog kola u A grupi, Italija ima maksimalnih šest bodova, Vels je sakupio 4, Švajcarska 1, a Turska je bez osvojenog boda. U trećem kolu Italija igra sa Velsom u Rimu, u borbi za prvo mesto, dok se u Bakuu sastaju Turska i Švajcarska. Te utakmice na programu su u nedelju 20. juna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRA I NA MADRIDSKOJ ŠLJACI: Nadal objavio važne vesti pred početak turnira

Nakon turnira u Brizbejnu početkom godine, Rafael Nadal se vratio tenisu na takmičenju u Barseloni. Posle pobede nad Flaviom Kobolijem,...

POVEZANE OBJAVE