Bod po meri Čeha, Perišić ostavio Hrvate u igri (VIDEO)

HrvatskaČeška 1:1(0:1)
Perišić 47′ – Šik 37′(p)

Hrvatska i Češka igrali su nerešeno na ”Hempden parku” u Glazgovu u drugom kolu D grupe na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Posle osvojenog boda Češka je jednom nogom već u osmini finala, dok će vicešampioni sveta morati da pobede Škotsku u poslednjem kolu, inače će se vratiti kući.

”Knedličke” su mnogo bolje odigrale prvo poluvreme i sasvim zaslužno ga dobili sa 1:0. Prvu šansu za Češku imao je Patrik Šik u 18. minutu, šutirao je iz dobre pozicije, ali je Livaković odbranio. Pet minuta kasnije pokušao je Perišić, ali dosta slabo. U 33. minutu Dejan Lovren je u skoku laktom udario Patrika Šika. Napadač Leverkuzena se stropoštao na zemlju oblivljen krvlju, što je bio znak za sudiju Karlosa Del Ćera da se konsultuje sa VAR tehnologijom. Snimak je potvrdio lakat Lovrena, pa je arbitar pokazao na belu tačku. Penal je izveo Šik, i pored činjenice da mu je krv liptala iz nosa. Bio je precizan i sa trećim golom na prvenstvu preuzeo vođstvo na listi strelaca. Bukvalno minut kasnije mogao je da izjednači Rebić, ali je tukao pored gola.

Morao je Zlatko Dalić da nešto promeni na poluvremenu, i on je to i učinio. Možda se selektor Hrvatske ni sam nije nadao da će već na startu nastavka stići do poravnanja. Kramarić je proigrao Perišića, ovaj je krenuo u dribling sa leve strane, a njegov čuvar, Vladimir Coufal, okliznuo se u trenutku kada se Perišić odlučio na šut. Golman Češke nije stigao da reaguje i lopta je završila u njegovom levom uglu. Prvi postignut gol na EP-u dao je krila Hrvatima i oni su krenuli po ceo plen. Posle nekoliko polušansi, priliku za potpuni preokret imao je Nikola Vlašić u 73. minutu, ali je njegov udarac otišao iznad gola. Do kraja meča ”kockasti” su više želeli trijumf, dok se Česima i bod uklapao u planove. Priliku da svojoj selekciji donese pobedu, imao je Bruno Petković u 89. minutu. Rezervista Hrvatske šutirao je iz okreta, ali je njegov udarac izblokiran u poslednjem trenutku.

Utakmicom Engleska -Škotska na ”Vembliju” završava se drugo kolo u ovoj grupi, a trenutno Češka ima 4 boda, Engleska 3, Hrvatska 1, dok su Škoti bez bodova. U poslednjem kolu Škotska dočekuje Hrvatsku u Glazgovu, a Engleska sa Češkom igra u Londonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE