”Crveni đavoli” bez milosti, Fincima ostala tanka nada

FinskaBelgija 0:2(0:0)
Hradecki 74′(ag), Lukaku 81′

Najbolje plasirana selekcija na FIFA listi, reprezentacija Belgije, pobedila je i na trećoj utakmici u grupi B na Evropskom prvenstvu. ”Crveni đavoli” su u Sankt Peterburgu pobedili jednog od dva debitanta na EP, selekciju Finske, rezultatom 2:0.

Od samog starta meča bilo je jasno da će Finci pokušati da sačuvaju svoju mrežu i na taj način stignu do boda koji bi ih odveo u dalje takmičenje. Belgijanci su imali privilegiju da ne moraju da jure rezultat, i njima je bod bio dovoljan za osvajanje prvog mesta u grupi nakon dve startne pobede. Ipak, mnogo više dešavanja bilo je ispred gola Hradeckog.

Prvu ozbiljniju priliku za ”Crvene đavole” imao je Kevin De Brujne. On se odlučio za solo prodor, ušao duboko u šesnaesterac Finske, ali je njegovo ubacivanje presekao Arajuri, pogodivši loptom Hradeckog u glavu. Imali su Finci dosta sreće u tom 23. minutu. Petnaest minuta docnije De Brujne je pronašao Lukakua u kaznenom prostoru rivala, sjajni centarfor se dobro snašao i zahvatio loptu glavom, ali je Hradecki bio oprezan. Najbolju šansu Belgijanci su imali u 42. minutu. Žeremi Doku se lepo namestio na udarac sa leve strane, ciljajući suprotan ugao, ali se Hradecki ispružio i odbranio ovaj težak udarac.

Nisu se stvari mnogo menjale ni u nastavku, s tim da su i Finci pokazali zainteresovanost za protivnički gol. Ipak, je mnogo više uzbuđenja bilo pred njihovom mrežom, a sjajni Hradecki zaustavljao je udarce Čadlija i Azara. Imali su i Finci jedan pokušaj u okvir gola, Kamara je tukao posle dodavanja Pukija, ali je lopta išla pravo u ruke Kurtoe. Eden Azar je imao veliku šansu u 64. minutu, a Hradecki je čudesnom intervencijom odbranio šut. Uspeli su Belgijanci da postignu gol minut kasnije, De Brujne je majstorski pronašao Lukakua na ivici kaznenog prostora, ovaj je plasirao loptu iza leđa Hradeckog, ali je VAR utvrdio da se napadač Intera nalazio u milimetarskom ofsajdu.

Imali su Finci sreće u nekoliko navrata, ali ih je ona napustila u 74. minutu. Posle kornera Vermalen je dobro zahvatio loptu glavom, ona se odbila od okvira gola, a Hradecki ju je refleksnom reakcijom vratio u sopstevnu mrežu. Želeo je golman Finske najbolje, ali ga je lopta pogodila u šaku i prešla gol liniju. Morali su fudbaleri ”zemlje 1000 jezera” u napad, nisu imali više šta da čuvaju, ali su zato ostavili mnogo prostora ispred svog gola. Iz jedne brze akcije Belgija je stigla do drugog pogotka. Opet je na delu bila osovina De Brujne-Lukaku, a ovaj drugi postiže svoj treći gol na šampionatu u 81. minutu. Mogao je trijumf da bude i ubedljiviji, Azar je šutirao iz dobre pozicije, par minuta docnije, ali je lopta fijuknula pored stative.

Belgija je sa maksimalnim učinkom osvojila prvo mesto u grupi, Danska je zauzela drugo mesto trijumfom nad Rusijom, dok su Finci treći i čekaju rasplet u ostalim grupama. Takmičenje je završeno za selekciju Rusije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE