Sterling sa zlatnom podlogom, Engleska opet slavila minimalcem (VIDEO)

ČeškaEngleska 0:1(0:1)
Sterling 12′

Fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je prvo mesto u D grupi na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Oni su pobedili Češku minimalnim rezultatom, a strelac odluke, kao i u duelu sa Hrvatima, bio je napadač Mančester sitija Rahim Sterling. Tako su Englez sa samo dva postignuta gola osvoili sedam bodova, ali treba reći da im se mreža nijednom nije zatresla.

Bukvalno iz prve akcije Englezi su mogli da povedu. Isticao je tek drugi minut, odbrani Češke pobegao je Rahim Streling, uspeo je da lobuje Vaclika koji mu je pošao u susret i dok su svi čekali njihanje mreže, lopta je pogodila samo stativu. Desetak minuta kasnije niko niko nije mogao da spasi Vaclika. Džek Griliš je fanastično zavrnuo sa leve strane, prebacio sve u petercu i pogodio u glavu Strelinga na drugoj stativi. Napadaču Sitija nije bilo teško da loptu glavom spusti u mrežu.

Opet smo čekali desetak minuta na novo uzbuđenje, a ponovo se zakuvalo pred golom ”knedlički”. Hari Kejn je majstorski uspeo da se oslobodi čuvara, prebaci loptu na desnu nogu i gađa dalji ugao gola rivala, ali je Vaclik bio veoma priseban i levom rukom zaustavio ovaj težak udarac. U 27. minutu prvi put su zapretili Česi, dobar udarac Holeša zaustavio je Pikford. Mogla je Češka malo kasnije da poravna, lopta je legla na nogu Součeku, a fudbaler Vest Hema ju je poslao tik pored stative, Pikford se nije ni pomerio. Beležimo još jednu priliku za Englesku, tačnije umalo da Coufl postigne autogol, ali je na mestu bio sjajni Vaclik.

Mirnije je počelo drugo poluvreme. Nešto agilniji bili su Česi, ali se nešto konkretno pred golom ”Gordog Albiona” dogodilo tek u 60. minutu. Tada je Coufal nabacio, Pikford nije najbolje intervenisao, ali je opasnost otklonjena. Tražili su Englezi penal posle pada Harija Megvajera, povratnika u tim, u kaznenom prostoru Čeha, ali za sudiju Artura Diasa nije bilo dileme. Tek u 83. minutu novi pokušaj Čeha, iz okreta je pokušao rezervista Pekhart, ali nije bilo potrebe da Pikford interveniše, lopta je otišla pored stative. Englezi nisu preterano zapinjali, oni su bili zadovoljni vođstvom koje im donosi prvo mesto u grupi i ostanak u Londonu i za meč osmine finala.

Ipak se još jednom zatresla mreža Češke, strelac je bio Henderson, ali je dosuđen ofsajd pošto mu je lopta stigla od Belingema, a ne od fudbalera Češke. Tako je fudbaler Liverpula ostao bez svog prvenca u reprezentativnom dresu. Poslednji pokušaj imao je Kral u sudijskoj nadoknadi, ali je taj šut bio veća opasnost po Big Ben, nego po Pikforda. Engleska je završila kao prva u grupi, Hrvatska je na kraju druga, a Česi idu dalje kao treći. Još uvek se ne znaju njihovi rivali u osmini finala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE