Budimpeštanska penalijada, Ronaldo i Benzema odigrali nerešeno (VIDEO)

PortugalijaFrancuska 2:2(1:1)
Ronaldo 31′(p),60′(p) – Benzema 45+2′(p),48′

Duel između vladajućih svetskih prvaka Francuza i aktuelnih evropskih šampiona Portugalaca, završio se miroljubivo. Na prepunom stadionu u glavnom gradu Mađarske bilo je 2:2, uz tri dosuđena i realizovana penala. Po dva pogotka postigli su Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.

Dugo je trajalo takozvano ispitivanje snaga na ”Puškaš areni” u Budimpešti. Tek u 17. minutu trenutak velike inspiracije Pola Pogbe i filigrantski tačno dubinsko dodavanje spojilo je Kilijana Mbapea sa golom. Vihorni napadač je požurio sa udarcem, pa je Rui Patrisio relativno lako odbrano šut. Deset minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Portugaliju. Na dobro izveden prekid glavom je krenuo Danilo, Loris je odlučio da boksuje loptu, ali je nokautirao fudbalera Portugalije, pa je sudija Lahoz pokazao na belu tačku. Posle ukazivanja pomoći vezisti Portugalije, Kristijano Ronaldo je namestio loptu na ”kreč” i savladao Lorisa.

Mutinjo je pokušao da testira golmana Francuske nešto kasnije, udarcem sa distance, ali je za malo bio neprecizan. Kada se već očekivao odlazak na odmor, u kaznenom prostoru Portugalije srušen je Mbape od strane Semeda, pa španski arbitar opet prstom pokazuje na belu tačku. Šutirao je Karim Benzema i postigao prvi gol u nacionalnom dresu još od 2015. godine.

Nisu uspeli evropski šampioni da se oporave od šoka sa kraja prvog poluvremena, pa je prvacima sveta trebalo samo tri minuta u nastavku da stignu do potpunog preokreta. Kunde je odlično proigrao Benzemu, ovaj umakao čuvaru i milimetarski precizno tukao u suprotan ugao. Lopta se od stative odbila u mrežu. U prvi mah je dosuđen ofjasd, ali je iz VAR sobe stigla potvrda – gol je regularan. Malo je nedostajalo da Portugalija ekspresno poravna, Ronaldo je skočio nebu pod oblake, zahvatio loptu, ali je nije uputio u okvir gola.

Ipak se nije dugo čekalo na izjednačenje, i na novi penal. Kristijano Ronaldo je pokušao da centrira sa leve strane, prvi pokušaj je izblokiran, a kod drugog je lopta pogodila u ruku Kundea, pa Lahoz sudi kazneni udarac. Naravno, izvođač je Ronaldo, koji postiže peti gol na ovom šampionatu. Najlepši momenat na meču dogodio se u 68. minutu. Pol Pogba je opalio sa distance, Rui Patrisio se izvio i uspeo da loptu skrene do prečke. Detalj za televizijske špice.

Nisu se mnogo trudili ni jedni ni drugi u preostalom delu meča, bod je bio po meri obema ekipama, kada je plasman u dalje takmičenje u pitanju. A pošto se i duel u Minhenu završio rezultatom 2:2, na kraju je Francuska prva, Nemačka druga, a Portugalija treća. Takmičenje završava Mađarska, koja je osvojila dva boda i prikazala odličnu igru u sva tri meča.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE