Dva lica Partizana u Murskoj Soboti, Jović stigao šampiona Slovenije

MuraPartizan 2:2(2:0)
Bobičanec 3′, Horvat 39′ – Jović 60′,85′

Posle samo dva dana na pripremama u slovenačkom Ptuju, Partizan je imao prvu proveru i to protiv šampiona ove zemlje. Rival Beograđanima bila je ekipa Mure, a utakmica je odigrana na njihovom stadionu u Murskoj Soboti. Mura je već imala dve ozbiljne provere, izgubila je od prvaka Hrvatske i Bosne i Hercegovije, Dinama i Borca iz Banja Luke, a već kroz desetak dana očekuje ih start u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dvomeč sa makedonskom Škendijom. Partizan još ima vremena za uigravanje, a očekuje se još nekoliko fudbalera, koji nisu nastupili u ovom meču. U prvom poluvremenu bilo je to jako slabo izdanje srpskog vicešampiona, ali je zato u drugom Partizan podsetio na onaj tim iz prolećnog dela srpskog prvenstva.

Trener Partizana Aleksndar Stanojević u prvih 45 minuta auditorijumu u Murskoj Soboti predstavio je sledeću jedanaestoricu. Na golu je bio mladi Popović, po bokovima Miljković i Obradović, a uz Vujačića, drugi centralni bek bio je novajlija SinišaSaničanin. U vezi su igrali Šćekić, Jojić, Pavlović i povratnik DaniloPantić, dok su nešto ofanzivniji bili Lutovac i Štulić.

Nije dobro počelo za crno-bele. U drugom minutu Šturm je opasno ubacio, Mura je dobila korner, a posle njega je Bobičanec poslao projektil levom nogom u levi gornji ugao Popovićevog gola. Čuvar mreže Partizana je zaplivao kroz vazduh, ali ništa nije mogao da učini. Hrvatski internacionalac Luka Bobičanec, postigao je 11 golova u prethodnoj, prvoj šampionskoj, sezoni Mure. I sledeća prilika bila je pred golom srpskog vicešampiona. Šut Koutera je izblokiran u 14. minutu. Pet minuta docnije povredio se Bobičanec u duelu sa Saničaninom, nastavio je utakmicu, ali je kasnije zamenjen.

Beležimo i udarac Cipota, pravo u Popovića i prvi pokušaj Partizana, Štulić je glavom zahvatio loptu na ubacivanje Pavlovića, ali je udarac bio preslab i neprecizan u 27. minutu. Pet minuta kasnije Saničanin je dva puta pokušavao posle kornera Jojića, ali je Partizan dobio samo jeoš jedan udarac iz ugla. U 39. minutu novi evrogol, i ponovo u Partizanovoj mreži. Sada se na udarac sa nekih 25 metara odlučio Tomi Horvat, dobro je gađao, a Popović se nije ni pomerio, 2:0 za šampiona Slovenije. Dva minuta kasnije još jedan pokušaj Mure, sada je sreća bila na strani crno-belih iz Beograda.

U drugom poluvremenu na terenu su bili Stevanović, Živković, Đorđević, Ostojić, Urošević, Smiljanić, Zdjelar, Terzić, Natho, Jović, Baždar, mada svih 11 nisu igrali odmah, od 46. minuta. U prvih petnaestak minuta nastavka nije bilo ozbiljnijih pokušaja, jednom je golman Partizana Stevanović morao da hvata loptu iz drugog puta, a Šćekić, na drugoj strani, nije uspeo da glavom vrati loptu u peterac Mure. A onda još jedan pogodak za evrovizijsku razmenu, kako s to nekad govorilo, i ponovo na istoj strani. Živković je centrirao, a Nemanja jović, novopečeni reprezentativac, Volejom zakucao loptu iza leđa golmana Mure.

Posle primljenog gola, trener slovenačkog prvaka, Ante Šimundža, promenio je devet fudbalera, a među rezervistima bio je i Staniša Mandić, nekadašnji ”zlatni orlić” Srbije, a sada reprezentativac Crne Gore. Počelo je i sa šansama u drugom poluvremenu. Prvo je dobro tukao Brkić iz Mure u 64. minutu, Srevanović je uspeo da odbije loptu, a onda je sjajnu priliku za Partizan imao mladi Terzić, ciljao je suprotan ugao gola domaćina, ali je rezervni golman Žalokar odbranio. Inače, Terzića je proigrao Milan Smiljanić. Samo tri minuta trebalo je Partizanu za novu šansu, lepu akciju nepreciznim udarcem, završio je Urošević. Opet je Terzić mogao da oravna u 78. minutu, sada je bolje šutirao, ali je za malo bio neprecizan.

Pokazao je Bibras Natho da Partizan nije isti s njim i bez njega. U 85. minutu je spojio Jovića sa golom, a mladi fudbaler uspeo je da proturi loptu ispod golmana Mure za 2:2, i postigne svoj drugi pogodak na utamici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE