Kakav početak Vimbldona, ispao Cicipas!

Ako je nekoga iznenadilo to što je Novak Đoković izgubio set od malo poznatog Britanca Drejpera, šta tek da kažemo za trijumf Frensisa Tijafoa nad Stefanosom Cicipasom u tri seta.

Finalista Rolan Garosa nije imao lak žreb, Tijafo je odličan igrač, ali osim zanemarljivih problema, nije se očekivalo da ozbiljnije ugrozi grčkog igrača koji je, prepun samopouzdanja, najavljivao ”rušenje” Đokovića. Ipak, za njega je Vimbldon završen već orvog dana. Treći nosilac je izgubio od 57. tenisera sveta.

Frensis Tijafo je slavio u tri seta, 6:4, 6:4, 6:3 za samo dva sata i pet minuta. Amerikancu je u prva dva seta bio dovoljan po jedan brejk. U prvom je do njega stigao na samom startu, u prvom gemu, dok je u drugom oduzeo servis Grku kod rezultata 4:4, dakle, u pravom trenutku. I treći set je počeo brejkom Tijafoa, da bi pobedu overio još jednim u devetom. Grk nijednom nije oduzeo servis Amerikancu.

Cicipas je bio u Đokovićevoj polovini žreba i oni su trebali da se sastanu u polufinalu. Od toga nema ništa, a izgleda da je Grk napravio veliku grešku što nije odigrao nijedan turnir na travi pre Vimbldona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Orlando na +38, Fila i moćni Embid imali odgovor (VIDEO)

Sinoć su se u najjačoj ligi sveta igrala tri duela plej-ofa. Denver je poveo sa 3:0 protiv LA Lejkersa. Orlando...

POVEZANE OBJAVE