Milovanović nokautirao Slovence, pobeda crno-belih na pripremama

PartizanKoper 3:0(1:0)
Milovanović 41′,57′, Pantić 77′

Drugi rival srpskog vicešampiona na pripremama u Sloveniji bio je tamošnji prvoligaš Koper. Posle šampiona Slovenije Mure, crno-beli su ukrstili koplja sa timom koji je tek u baražu uspeo da zadrži elitni status, pošto je u dva meča bio uspešniji od Krke. Između dva meča u ”deželi”, Partizan je ostao bez Makija Banjaka, koji ide u Kairat, ali se vratio centarfor Rikardo, reprezentativac Zelenortskih Ostrva. Utakmica sa Koperom igrana je u mestu Kidričevo, na stadionu lokalnog kluba Aluminij. Inače, ovaj gradić je u neposrednoj blizini Ptuja, baze Partizanove ekspedicije.

I za drugi meč na pripremama trener Aleksandar Stanojević je odlučio da ukaže šansu skoro svim fudbalerima. Neće igrati Rikardo Gomeš, koji se tek pridružio novim-starim saigračima. Između stativa počeo je NemanjaStevanović, na desnom boku je bio Živković, a na levom Urošević, Jasno je da će standardni štoperski par biti VujačićSaničanin, pa su oni u tandemu počeli i duel sa ekipom Kopra. Zdjelar u Šćekić su dejstvovali kao tandem zadnjih veznih, ispred njih je bio Natho, a u napadu trojica junoša. Na levoj strani reprezentativac Jović, na desnoj Terzić i u sredini SamedBaždar. Stanojević je odlučio da trojica mladih špiceva dobiju po pola sata da pokažu šta znaju.

Već u 5. minutu nevolja za Partizan, u duelu sa jednim protivničkim igračem povredio se Bibras Natho. Izraelac je odlučio da ostane u igri i pokuša da da svoj doprinos, ali Stanojević nije želeo da rizikuje, pa je umesto njega na teren poslao LazaraPavlovića u 21. minutu. Do tog trenutka zabeležili smo samo jedan pokušaj domaćina, Guberec je šutirao, ali nije bilo opasnosti. Prve probleme Stevanoviću zadao je centarfor Kopera Mulahuseinović. On je iz okreta tukao u 27. minutu, golman crno-belih se ispružio i zaustavio, ne tako snažan udarac. Baždara je u 30. minutu zamenio MarkoMilovanović.

Upravo je mladi centarfor Partizana postigao jedni gol u prvom poluvremenu. Jović je ukrao loptu Žužeku, na vreme proigrao Milovanovića, a ovaj precizno sa desne strane šutirao u suproti ugao gola golaman Golubovića. Igrao se 41. minut meča u Kidričevu. Osim gola, Partizan je malo pokazao, a jedini agilan u napadu bio je Nemanja Jović, koji polako postaje glavna uzdanica trenera Stanojevića.

O 46. minuta na terenu su bili golman Popović, Ostojić, Jojić i LazarMarković, dok su na odmor otišli Vujačić, Šćekić i terzić. Prva zanimljivija situacija u nastavku zbila se u 54. minutu, desni bek Živković je prodirao, sa dvadesetak metara se odlučio na udarac, ali Golubović loptu prosledio u korner. Od 57. minuta Partizan je vodio sa 2:0. Lazar Marković je počeo napad, uključio je Živkovića, a Marko Milovanović je na atraktivan način, petom, iz peterca savladao Golubovića po drugi put. Imaće Rikardo razloga za brigu, korpulentni mladić sa nadimkom Bokser, se baš nameće. Nije Milovanović imao priliku da uradi još nešto, ustupio je mesto Štuliću, a u igru su u 60. minutu ušli i Pantić, Miljković, Smiljanić, Đorđević i Brežančić.

Samo što je zauzeo mesto vođe navale Štulić je mogao da postigne gol. Bio je u odličnoj poziciji, ali je Golubović dobio prvi duel s njim. Najbliži golu fudbaleri slovenačkog ligaša bili su u 70. minutu, neko je u buketu igrača dobro tukao glavom, Popović je odlično odbranio, a lopta se od prečke odbila u korner. Beležimo i dobar udarac Lazar Markovića u 77. minutu, ali je lopta otišla preko prečke. Ipak, uskoro smo videli treći gol. Danilo Pantić je povukao loptu skoro od centra, prelazio prepreke, a onda šutirao sa petnaestak metara i postigao prvi povratnički pogodak u crno-belom dresu.

Nije bilo previše uzbuđenja do kraja susreta, i trener Kopera, Zoran Zeljković, izvršio je puno izmena, želeći da proveri na koga može da računa, pošto je on preuzeo tim neposredno pred početak priprema. Naredni Partizanov rival u Sloveniji biće poljska Krakovija, a taj meč planiran je za 4. jul.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makedonac najkorisniji igrač VTB lige

Košarkaš Uniksa Nenad Dimitrijević proglašen je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone VTB lige. Klub iz Kazanja je prvi put...

POVEZANE OBJAVE