Arhiviran i Kudla, Đoković slomio nezgodnog rivala u tri seta

NovakĐokovićDenisKudla 3:0(6:4, 6:3, 7:6(7))

Najbolji teniser sveta nastavlja svoj put ka trećem uzastopnom grend slemu u sezoni, a 20. ukupno u karijeri. U trećem kolu Vimbldona Đoković je pobedio Denisa Kudlu, kvalifikanta iz SAD-a, u tri seta. Ovo je bio treći međusobni okršaj ove dvojice tenisera, i treći na grend slemu, pošto su dva prethodna odigrana 2019. godine na US openu i, takođe, Vimbldonu. Srpski teniser je slavio sa 6:4, 6:3, 7:6(7), posle 2 sata i 17 minuta dobre igre, sa obe strane.

Američki teniser se ne nalazi u svetskom vrhu, tek je 114. bio na ATP listi pred Vimbldon, ali važi za nezgodnog rivala na brzim podlogama, travi posebno. Sve je to potvrdio Kudla u prvom setu. Nije Đoković bio ni blizu brejk lopte u prvih devet gemova, dok je Amerikanac u nekoliko navrata dolazio do 30:30, i čak je osvojio više poena na Novakov servis, nego što je to bilo obrnuto. Đokovića je dosta mučio početni udarac, napravio je neubičajeno mnogo dvostrukih servis grešaka, a ni prvi servis nije bio u zadovoljavajućem procentu. Tako je bilo sve do, rekli smo, desetog gema. Poveo je Đoković sa 5:4, pritisnuo servis rivala i, dosta lako, stigao do dve vezane brejk, ujedno i set lopte. Iskoristio je prvu, pošto je Denis Kudla jedan slajs bekhend izbacio u aut.

Drugi set počeo je baš kako je trebalo, sigurnim servisom i onda novim brejkom, za koji su Srbinu trebale dve prilike. Očekivalo se da se drugi set brzo završi, međutim tada Đoković odigrava veoma slab gem na svoj servis, pa Kudla dolazi do ribrejka i to sa nulom. Izbacio je malo frustracija tom prilikom i to se pokazalo kao delotvorno, s obzirom da smo u narednom gemu videli još jedan brejk na servis Kudle. Set je ipak išao u očekivanom pravcu, mada je Kudla prekinuo niz od tri uzastopno izgubljena servis gema, što ne verujemo da mu se nekad dogodilo na brzim podlogama. Imao je Đoković set loptu kod 5:2 na servis Kudle, ali se Amerikanac izborio za još jedan gem u drugom setu. Prvi teniser sveta ije dozvolio nikakvo iznenađenje i posle 77 minuta vodio je sa 2:0 u setovima.

Prvi problemi za Đokovića pojavili su se na staru trećeg seta. Kudla je oduzeo servis našem asu i poveo sa 3:0, kasnije i sa 4:1. Tada se uozbiljio i branilac titule, vezao je tri gema, uključujući i brejk u sedmom gemu i izjednačio na 4:4. Kudla je uspeo da povede sa 5:4, pa je Đoković servirao za ostanak u trećem setu. Učinio je to vrlo sigurno, bez izgubljenog poena. Amerikanac je još jednom uspeo da dobije svoj servis gem, mada je bilo 30:30 i izborio se barem za taj brejk. Upravo je dodatni 13. gem odlučio pobednika seta. Lođe je počeo naš teniser, napravio je dve vezane dvostruke servis greške, pa je Kudla poveo sa 3:0. Međutim, malo po malo, Đoković je stigao i prestigao vođstvo rivala i došao do meč lopte na 6:5, doduše na se servis Kudle. Imao je priliku, Amerikanac je servirao drugi servis, ali je Novak forhend poslao u mrežu. Spasio je Đoković i set loptu, jedinu koju je Kudla imao u meču, a zatim vezao još dva poena i stigao do trijumfa od 3:0.

Već je poznat naredni Novakov rival. U četvrtom kolu najbolji teniser sveta igraće protiv Kristijana Garina iz Čilea. On je u trećem kolu pobedio Španca Pedra Martineza u četiri seta i igraće prvi put za plasman u četvrtfinale Vimbldona. Mada je Čileanac 20. teniser sveta, on je znatno opasniji na šljaci nego na travi, a Đoković će prvi put na ovogodišnjem Vimbldonu igrati protiv jednog takvog tenisera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESLAVNA UVERTIRA ZA BORUSIJU: Ramos sprečio senzaciju davljenika u Parizu!

Fudbaleri Pariz Sen Žermena neprijatno su iznenadili pred svojim navijačima. U ligaškom duelu remizirali su sa Avrom 3:3. Nadoknadili...

POVEZANE OBJAVE