Partizan ubedljiv protiv Poljaka, Rikardo odigrao pola sata

PartizanKrakovija 3:0(2:0)
Urošević 35′, Pantić 45′, Ostojić 59′

Partizan je u Gornjoj Radgoni odigrao treću kontrolnu utakmicu u Sloveniji. Rival je bila poljska Krakovija, tim protiv koga srpski vicešampion redovno igra u pripremnom periodu. Posle remija sa Murom i pobede nad Koperom, beogradski tim je upisao još jedan trijumf, i to vrlo ubedljiv. ”Valjak” je slavio sa 3:0, prikazavši odličnu igru u prvom poluvremenu i nešto slabiju u nastavku, kada su na terenu bili, rekli bismo, drugopozivci. Do povratka u Beograd ostali su dueli sa Taborom iz Sežane i ruskom Rostovom, a onda sledi meč prvog kola novog šampionata protiv Proletera u Novom Sadu.

Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na četvoricu fudbalera zbog povreda, pa za meč sa Poljacima na raspolaganju nisu bili Bibras Natho, Nemanja Jović, Ivan Obradović i Rajko Brežančić. Pred start utakmice na lakšu povredu požalio se i Aleksandar Šćekić. Zato je svoje prve minute na pripremama imao i povratnik u crno-beli tabor, centarfor Rikardo Gomeš, najveće pojačanje Partizana ovog leta.

Početka postava Partizana izgledala je ovako: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Pavlović, Pantić, Marković i Rikardo. Napadač sa Zelenortskih Ostrva igrao je 30. minuta, a onda je šansu dobio mladi Samed Baždar. U nastavku su igrali i ostali raspoloživi prvotimci, pa su više ili manje minuta dobili i Stevanović, Živković, Ostojić, Smiljanić, Terzić, Đorđević, Lutovac, Štulić i Subotić.

Mnogo bolje su crno-beli odigrali prvo poluvreme od poljskih crveno-belih. Na kraju su ga zasluženo dobili, ali je prednost mogla da bude i ubedljivija. Jedino je pokušaj Tijaga u 15. minutu, koji je Stojković lako uhvatio, vredan pažnje kada je Krakovija u pitanju. Zato su na drugoj strani prvo zapretili Pantić i Pavlović, onda je Rikardo dva puta dobro asistirao, prvo Markoviću, a onda i Uroševiću, ali je Njemčicki ostao nesavladan. Mnogo sreće imao je golman poljskog tima u 34. minutu posle prodora Pantića, ali je poklekao minut kasnije.

Marković je proigrao Saničanina, novajlija je ubacio sa leve strane, na pravom mestu bio je mladi Samed Baždar, koji je u 30. minutu zamenio Rikarda, Njemčicki je odbranio, ali je loptu odbio samo do Uroševića, koji je šalje pod prečku. Tri minuta docnije odlična asistencija Markovića za Jojića, čiji udarac brani golman Krakovije. Partizan je ipak postigao drugi gol u prvom poluvremenu, Saša Zdjelar je poslao sjajnu loptu za Danila Pantića, povratnik je izašao sam ispred Njemčickog, lako ga zaobišao i plasirao loptu u mrežu u 45. minutu.

Prvu šansu u nastavku imao je Baždar, njegov udarac odbranio je golman Krakovije u 50. minutu. Nešto kasnije veliku grešku golmana Partizana Stevanovića, nije golom kaznio Roša. Nije se dugo ćekalo na treći gol. Centrirao je MIlan Smiljanić, Bojan Ostojić je tukao glavom, Njemčicki odbranio prvi put, ali je Ostojić ponovo zahvatio loptu glavom i pogodak je bio neminovan.

Oba trenera su promenila gotovo kompletne postave, pa se u nastavku igralo nekako sa manje elana. Tim iz Krakova imao je odličnu šansu preko Rivaldinja, sina čuvenog Rivalda, ali je Stevanović pravovremenim istrčavanjem sprečio pogodak. Ovakvo izdanje Partizana može da hrabri, pogotovo jer je Krakovija u prethodnom meču u Sloveniji pobedila Maribor sa 3:1. Crno-belima se bliži start prvenstva, ali i prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija protiv slovačke Dunajske Strede.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE