Milovanović srušio Rostov, Rikardo promašivao (VIDEO)

PartizanRostov 1:0(0:0)
Milovanović 70′

Fudbaleri Partizana odigrali su poslednju utakmicu na pripremama u Sloveniji. Rival za ”generalku” bio je ruski Rostov, ekipa s kojom su crno-beli već dva puta odmeravali snage u pripremnom periodu, 2018. i 2020. godine. Za razliku od tim utakmica koje su pripale ruskom timu, sada je slavio srpski vicešampion, a jedini strelac bio je mladi Marko Milovanović u 7. minutu. Podsetimo, ovaj fudbaler je bio i dvostruki strelac Kopera i ozbiljno se nameće pred start nove sezone.

Trener Aleksandar Stanojević opet nije mogao da računa na novopečenog reprezentativca Nemanju Jovića, kao i na dvojicu levih bekova, Obradovića i Brežančića, zbog povreda. U početnoj postavi, koju možemo da očekujemo i na prvenstvenoj premijeri u Novom Sadu protiv Proletera za devet dana, uz jednog bonus igrača, bili su: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Natho, Pantić, Marković i Rikardo.

Valjda zbog vrućine, početak meča bio je spor. Trebalo je da prođe osam minuta da se dogodi nešto interesantno. Urošević je ubacio sa leve strane oštru loptu, nju je zakačio neko od defanzivaca Rostova, ali je golman Baburin bio priseban. Samo dva minuta kasnije prva šansa i opet u glavnoj ulozi Slobodan Urošević. Lazar Marković je odložio loptu na levu stranu za svog beka, ovaj oštro šutirao, ali je lopta prošla za nekoliko santimetara pored leve stative.

Opet se desetak minuta igralo na sredini tenera, pre nego što su Rusi stvorili najbolju priliku. Gigović je dobro centrirao, Japanac Hašimoto uhvatio volej, ali je Stojkovića spasila stativa! Svoju prvu veliku priliku Rikardo Gomeš je propustio u 26. minutu. Napadač crno-beli he izbio sam ispred Baburina, ali je golman Rostova nogom odbranio njegov udarac, kada se činilo da mu spasa nema. Najaktivniji period bio je od 35. do 38. minuta kada smo videli tri prilike. Rostov je imao jednu, ne tako izglednu, kada je pokušaj Soa izblokirao Zdjelar, a onda je Partizan u roku od dva minuta propustio dve kolosalne. Danilo Pantić je filigrantski proigrao Rikarda, ali je fudbaler sa Zelenortskih Ostrva opet izgubio duel sa golomanom rivala. Moraće Rikardo znatno da popravi realizaciju. Minut kasnije lopta stiže do Lazara Markovića na desnoj strani, ali mu je kod puta prepla preko noge.

Sve u svemu Partizan je bio mnogo bolji u prvih 45 minuta meča u Gornjoj Radgoni, ali nije uspeo da postigne gol iz četiri, pet odličnih situacija. Na realizaciji će crno-beli morati još da rade, a nemaju mnogo vremena pred sobom. Prvenstvo je na pragu, a i dvomeč sa Slovacima u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Samo su Šćekić i Pavlović ušli na poluvremenu u igru, a na klupu su se preselili Jojić i Natho. Laraz Marković je pretio Rusima u prvih deset minuta nastavka, prvo je bio neprecizan, a onda traljavo zahvatio loptu sa ivice kaznenog prostora. Napadači nisu ispunili svoj deo zadatka, pa je Stanojević na klupu poslao Markovića i Rikarda, a ušli su Milovanović i Lutovac. Bio je to pravi potez, pokazalo se posle samo nekoliko minuta. Saničanin je dugom loptom pronašao Lutovca, ovaj je primio na grudi i pobegao čuvaru na desnoj strani, u pravom trenutku je vratio za Milovanovića koji postiže svoj treći gol na ovim pripremama. Od 70. minuta Partizan je poveo protiv Rostova.

Šteta što je pomoćni sudija prekinuo akciju Miljkovića u 76. minutu zbog ofsajda, pošto ju je Milovanović okončao slanjem lopte pod prečku gola Rostova. Dao je trener crno-belih šansu u finišu i golmanu Popoviću, Baždaru i Živkoviću, koji su zamenili Stojkovića, Pantića i Miljkovića. U finišu meča Rostov je pokušao da dođe do izjednačenja, ali je Partizanova odbrana i na trećem uzastopnom meču uspela da sačuva svoju mrežu, tačnije, samo je Mura uspela da postigne dva gola protiv Partizana u prvom poluvremenu prvog meča, da bi u ostalih sedam poluvremena mreža crno-belih mirovala. Pripremni period Partizan je završio sa tri pobede, Koper 3:0, Krakovija 3:0 i Rostov 1:0, i jednim remijem Mura 2:2. Već 17. jula Partizan gostuje u Novom Sadu gde ga čeka Proleter, a onda je 22. i prvi meč sa Dunajskom Stredom u evropskim kvalifikacijama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE