Dominacija se nastavlja: Đoković u finalu Vimbldona

Đoković – Šapovalov (7:6, 7:5, 7:5)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u još jedno finale Vimbldona. On je bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:0 u setovima.

Dobro je naš teniser otvorio meč i u prvom gemu na svoj servis nije izgubio poen. U trećem gemu prvog seta, Kanađanin ipak koristi priliku i pravi brejk koji je i materijalizovao. Naš teniser je tek u desetom gemu uspeo da izjednači rezultat u setu na 5:5 i time izvrši dodatni pritisak na Šapovalova. Nakon dobrih servisa oba tenisera otišlo se u taj brejk prvog seta. Taj deo igre bolje je počeo naš teniser ubrzo stekavši prednost od 5:2 u poenima. Na kraju, Đoković je osvojio prvi set sa 7:3 u tajbrejku iako je imao brejk zaostatka.

Šapovalov je u prvom delu igre imao bolji procenat prvog i drugog servisa ali su oba tenisera bila izjednačena sa po 38 osvojenih poena. Đoković je imao dve brejk lopte i iskoristio je jednu dok je Kanađanin iskoristio jednu od četiri prilike koje je imao.

Naš teniser je loše počeo ali ipak nije dozvolio Kanađaninu da napravi brejk odmah na startu drugog seta. Taj deo igre za sada protiče bez brejka iako je Šapovalov na 3:3 imao dve brejk lopte koje je Đoković anulirao greškom protivnika i svojim dobrim servisom. Muči se naš teniser u ovom setu da zadrži gemove na svoj servis. Međutim, u 11 gemu desio se verovatno ključan trenutak drugog seta jer Đoković pravi brejk i u prilici je da poveća rezultat na 2:0 u setovima što se ubrzo i dogodilo.

Naš teniser je imao bolji procenat osvojenih poena na drugi servis dok je Šapovalov bio bolji na prvom servisu. Đoković je u drugom setu osvojio više poena 34:32 i iskoristio je jedinu brejk šansu koja mu je donela set a Kanađanin je imao pet brejk prilika koje nije realizovao.

U trećem gemu trećeg seta naš teniser je imao tri brejk šanse koje nije iskoristio. Šapovalov je odlično odservirao i nije dozvolio iznenađenje.  Igrao se tvrd tenis u narednim momentima, međutim Novak je dolazi vrlo lako do brejk lopti ali nije uspevao da ih iskoristi jer je Šapovalov u ključnim momentima pogađao linije i nije se predavao. Međutim, najbolji teniser sveta je napokon iskoristio brejk šansu i poveo rezultatom 6:5. Đoković je u narednom gemu servirao za pobedu, fantastično je odigrao, asom je završio gem i odneo pobedu u ovom meču.

Srbin će u finalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE