Čović torpedovao Litvance, Simić sve odbranio

PanevežisVojvodina 0:1(0:0)
Čović 70′

Fudbaleri Vojvodine prvi su srpski tim koji je ostvario pobedu u novom ciklusu evropskih kupova. Novosađani su slavili u Litvaniji protiv ekipe Panevežis, trenutno trećeplasiranog tima tamošnjeg prvenstva. Jedini strelac bio je Nemanja Čović u 70. minutu, a mreža Vojvodine još jednom se nije zatresla, najviše zahvaljujući odličnom golmanu Simiću. Revanš se igra narednog četvrtka u Novom Sadu, a bolji iz ovog dvomeča u trećem kolu Lige konferencija igraće protiv austrijskog LASK-a iz Linca.

Panevežis: Golas – Rafael Floro, Bisi, Januševski, Pereira, Eliošijus, Kozoronis, Sarpong, Dantas Elivelto, Janauskas(Kružikas), Elias(Kapnidis)

Vojvodina: Simić – Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak, Topić, Maksimović(Busnić), Simić(Kabić), Čović, Novevski(Bastajić), Mrkaić(Zukić).

Već prvi minuti pokazali su da Litvanici nisu nimalo naivan tim. Kažemo Litvanci, mada su u startnoj postavi bila samo trojica fudbalera iz ove zemlje. Na prvi udarac čekalo se petanestak minuta, tada je pokušao Rafael Floro, ali je golman Vojvodine Simić bio dobro postavljen. Prva šansa usledila je dva minuta kasnije, odlično je, u bliži ugao, tukao Dantas, ali se Simić ispružio i prstima dohvatio loptu koja je krenula u donji desni ugao njegovog gola.

Malo su se i ”Lale” otvorile, imali su gosti nekoliko kornera, ali opasnosti po Panevežis nije bilo. Fortuna je bila obilato na strani Novosašana u 32. minutu. Tada je slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, istina iskosa sa leve strane, izveo Dantas Elivelto, lopta je krenula u suprotan ugao nemoćnog Simića, ali je stativa spasila srpski tim. Nikola Simić, golman Vojvodine, samo je pogledom ispratio let lopte. Mogla je i Voša na odmor sa prednošću. Igrao se 43. minut, još jednom su gosti izveli korner, bila je to uigrana akcija, a Čović je ostao sam na peteru i glavom tukao pravo u golmana Golasa. Bila je to sjajna šansa da Vojvodina povede.

Nešto je otresitija bila Vojvodina na početku nastavka, ali to nije trajalo dugo. Vrlo brzo su domaći preuzeli inicijativu i ponovo opasno pretili golmanu Simiću. U 55. minutu Brazilac Elivelto je još jednom uputio udarac, ovog puta glavom, ali sada golman Novosađana nije imao potrebu za intervencijom. Pet minuta kasnije ponovo nije, ali je novi udarac Elivelta bio znatno opasniji. Posle još jednog pokušaja Elivelta, red je došao na srpskog predstavnika. Igrao se 68. minut kada je Topić topovski šutirao preko gola.

Bila je to najava vođstva Vojvodine. Zukić je lepo proigrao Čovića, a iskusni napadač je, iz dosta teške situacije, iskosa sa desne strane, poslao projektil iznad glave Golasa. Fantastičan gol Nemanje Čovića u 70. minutu za vođstvo ”Lala” u Litvaniji. Desetak minuta pre kraja rezervista domaćih Kapnidis dva puta je bio u prilici, jednom je Grk prebacio gol, a drugi pokušaj mu je izblokiran. Pokušavao je Panevežis da u finišu stigne barem do remija i tako poboljša svoje šanse u revanšu, dobar udarac imao je Kružikas, ali je lopta završila pored stative. Bila je to i poslednja prilika na meču koji je srpski predstavnik rešio u svoju korist.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA...

POVEZANE OBJAVE