Preokret i goleada u srpskom ”El Klasiku”

RadničkiNišNapredak 4:2(1:2)
Mitrović 13′, Vujadinović 56′, Škrbić 62′, Kasalica 76′ – Kočić 2′, Marjanović 32′(p)

Niški Radnički zabeležio je prvu pobedu u novom prvenstvu. Nišlije su u komšijskom derbiju pobedile Napredak iz Kruševca, posle preokreta, rezultatom 4:2.

Meč je počeo hladnim tušom za domaćina. Lepu akciju gostiju započeo je Spremo, a spretni Kočić je bio na pravom mestu i plasirao loptu iza leđa nemoćnog Kahrimana. Nije dugo trajala radost ”Čarapana”, samo nekih desetak minuta. Odličan prodor Japanca Mićubućija i tačan centaršut na drugoj stativi sačekao je Mitrović i poluvolejem zatresao mrežu. Golman Kruševljana Vasiljević zahvatio je loptu, ali nedovoljno da je spreči da završi u mreži.

Šansu za novo vođstvo gostiju imao je ponovo Kočić, ali je Kahriman ovog puta hrabrom intervencijom zaštitio svoju mrežu. Ipak, su Kruševljani ponovo poveli u 32. minutu. Dosuđen je penal za Napredak, sasvim opravdano, pošto je udarac mladog Jovanovića, dvostrukok strelca iz prvog kola, rukom zaustavio Stevanović. Siguran realizator bio je iskusni Saša Marjanović. Do poluvremena Napredak je uspešno zatvorio sve prilaze svom golu, ali i opasno pretio Nišlijama.

Koliko god su dobro igrali u prvih 45 minuta, toliko su Kruševljani pali u nastavku. Vukadinović je izjednačio na 2:2 u 56. minutu, tako što je skočio nebu pod oblake na drugoj stativi posle prekida. Taj gol dao je krila Radničkom, pa je samo šest minuta kasnije domaćin poveo. Ovog puta strelac je bio centarfor Škrbić, na koga su defanzivci Napretka zaboravili u kaznenom prostoru, pa je on odbijenu loptu poslao u mrežu. Konačan rezultat postavio je iskusni Filip Kasalica, petnaestak minuta pre kraja. Brzonogi fudbaler je pobegao po desnoj strani i pravovremeni pas pretvorio u pogodak.

Radnički posle dva meča ima četiri boda na kontu, dok je Napredak ostao na tri, osvojena protiv novajlije Kolubare. Četa trenera Milana Đuričića u narednom kolu dočekuje kragujevački Radnički, dok Nišlije odlaze kod komšija u Surdulicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI PUT U ISTORIJI: Drugi susret večitih u kratkom vremenskom roku

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana  igraju danas novi, 174. večiti derbi. Crveno-beli su nedavno slavili u prvenstvenom sa 3:2, a...

POVEZANE OBJAVE